Afbeelding
Foto:

Speler in beeld

Naam: Barry Derwort
Leeftijd: 28 jaar
Club: SEP
Positie: Linkshalf


-Jullie hebben 2-2 gespeeld uit bij HMC. Hadden jullie de winst kunnen pakken?
"We hebben deze wedstrijd ongelofelijk veel kansen gehad. We hebben maar twee keer kunnen scoren. De gelijkmaker werd door HMC pas in de 85ste minuut gemaakt."

-Beschrijf die laatste goal eens?
"Hun nummer 10 maakte een knappe solo en kwam daarna net buiten de zestien met een stiftballetje. Hij stifte en de bal ging met een boogje over de keeper heen het doel in."

-Hoe was het wedstrijdverloop?
"We kwamen heel snel achter door onoplettendheid. We lieten niet de kop hangen, maar pakten de wedstrijd goed op. Met twee rake kopballen, allebei vanuit een lange voorzet, wisten we op een 1-2 voorsprong te komen. Daarna hebben we heel veel kansen gehad om de wedstrijd te beslissen, we stonden wel drie of vier keer alleen voor de keeper, maar het heeft niet zo mogen zijn."

-Nog iets bijzonders mee gemaakt in het veld?
"Er zijn twee rode kaarten getrokken, allebei diep in de tweede helft. Bij ons was het twee keer geel en een optelsom. Bij de tegenstander in één keer rood, want die speler kwam met een gestrekt been op mij in. Ik voel het nog steeds, maar gelukkig geen ernstige blessure."

-Verder nog iets?
"Ja, ik heb ook nog een schop tegen mijn hoofd gekregen. Van de nummer 10 van de tegenstander. Dit zag de scheidsrechter niet en toen ik daarna hevig protesteerde, kreeg ik zelf een gele kaart! Verder floot de scheidsrechter wel een goede wedstrijd.

-Zou je iets anders gedaan hebben als je op de positie van jouw trainer Marco Lange had gezeten?
"Nee, we speelden al vrij aanvallend. Het lag meer aan onszelf, we konden de kansen niet afmaken.

-Tevreden over je eigen spel?
"Niet m'n beste wedstrijd. Een gemiddelde wedstrijd."

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Ik kijk altijd in de krant en op het internet naar de verrichtingen van bekenden. Na zo veel jaren selectievoetbal vind ik het nog steeds leuk om bekenden te volgen."