Ella van Poucke, één van de topsolisten.
Ella van Poucke, één van de topsolisten. Foto:

Bachs cellosuites, maar dan anders

Theater de Veste presenteert zondag 21 februari vanaf 11.30 uur een uniek zondagochtend en -middagconcert met maar liefst zes topmusici, waaronder Remy van Kesteren en Ties Mellema, die u niet vaak tezamen in één programma op de Nederlandse concertpodia zult treffen.

De zes suites voor cello solo van Johann Sebastian Bach zijn niet alleen voor cellisten een bron van inspiratie. Ook bij choreografen, schrijvers, beeldend kunstenaars en andere instrumentalisten halen de werken het beste naar boven.
Had Bach ooit kunnen vermoeden dat zijn suites gespeeld zouden worden op een saxofoon? Een marimba? Een accordeon? Vast niet. Logisch: die instrumenten bestonden in zijn tijd nog niet. Maar zou hij er verguld mee zijn geweest? Ongetwijfeld!

Zes hedendaagse
topsolisten en hun
liefde voor Bach

Ties Mellema, Ella van Poucke, Dana Zemtsov, Tatiana Koleva, Vincent van Amsterdam en Remy van Kesteren kozen ieder een suite en laten horen hoe Bachs universele muziek op hun instrument klinkt. Zo laten zij zien dat deze meesterlijke muziek zich onafhankelijk van enige specialistische uitvoeringspraktijk laat interpreteren. De inzet van zes verschillende musici, allen topsolisten, brengt een levendige, afwisselende en interessante verscheidenheid aan interpretatie en 'kleur' op het podium.

Uitgebreid programma met een lunch
De suites voor cello solo van Johann Sebastiaan Bach stonden zes jaar geleden eveneens op het programma van Theater de Veste. Toentertijd werd dit succesvol uitgevoerd door cellisten van naam en faam.
Nu is het de beurt aan een nieuwe samenstelling musici, met ieder een ander instrument. Vanwege het uitgebreide programma vinden er op deze zondag twee pauzes plaats. Tussen de middag serveert het theater een lekkere lunch.
Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op de website www.theaterdeveste.nl of bel met de kassa van het theater via telefoonnummer 015 – 212 13 12.