Tanthof heeft geen wijkkrant meer, maar voortaan wèl een online buurtplatform. Hier was ook tijdens de lancering al veel belangstelling voor. (foto: Koos Bommelé)
Tanthof heeft geen wijkkrant meer, maar voortaan wèl een online buurtplatform. Hier was ook tijdens de lancering al veel belangstelling voor. (foto: Koos Bommelé) Foto:

Nog meer ons kent ons met Ons Tanthof

DELFT – Bewoners van Tanthof kunnen elkaar voortaan nog makkelijker vinden via het online platform Ons Tanthof. Dit gloednieuwe initiatief werd vorige week onder grote belangstelling gelanceerd. Later zal het in de wijken Wippolder en Voordijkshoorn navolging krijgen.

Door: Jesper Neeleman

Wethouder Stephan Brandligt en Henk Klootwijk, tot enkele jaren terug de man achter de Wijkkrant Tanthof, hadden in Wijkcentrum De Hofstee de eer om voor het oog van honderd geïnteresseerden de website te lanceren.

Ei kwijt
Voortaan kan de hele buurt via www.onstanthof.nl berichten, oproepen, agenda-items, nieuwtjes of advertenties plaatsen. Bewoners, winkeliers, stichtingen of andere organisaties, iedereen kan er mag er z'n ei kwijt. En dat is handig, legt Bianca Bodde, één van de betrokken 'buurtverbinders', uit. Tanthof staat bij sommigen nog bekend als slaapwijk. "Maar er is hier veel te doen", vertelt de 23-jarige Delftse. "Buurtbewoners weten alleen niet zo goed waar ze voor informatie terecht kunnen. Vroeger had je nog de wijkkrant, maar die is er niet meer. Dit nieuwe platform is een mooie en laagdrempelige manier om buurtbewoners iets te vragen of aan te bieden." Wie iets wil delen of aanbieden, moet dan wel eerst een profiel aanmaken. "Hoe meer mensen dit doen, hoe leuker het gaat worden", verwacht Bodde. Eén van de eerste wapenfeiten is een set rieten tuinstoelen die – dankzij de website – in Tanthof van eigenaar zijn gewisseld. "De eerste week van de website is boven verwachting goed gegaan", vindt ze. "We hebben al veel bezoekjes en aanmeldingen gehad en er is elke dag meer interactie."
-Wat gaat er door dit buurtplatform veranderen in de wijk?
Bodde: "Dat meer mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Dat kan nooit kwaad. Het droomdoel is dat we hierdoor een sociaal betrokken en verbonden wijk creëren waar niemand zich nog eenzaam en alleen voelt."
-Zijn er in Tanthof buurtbewoners die zich eenzaam voelen?
"Ja, je hoort weleens wat verhalen. En ik denk zelf ook dat er veel mensen zijn die niet vaak de deur uitgaan. Dat is niet nodig. Want uit onze website blijkt dat er best veel te doen is. Wij zijn trouwens elke dinsdagochtend met de buurtverbinders bij elkaar in het wijkcentrum. Ook dan kunnen bewoners altijd met vragen of moeilijkheden bij ons terecht."
-Blijft Onstanthof.nl nu voor altijd bestaan?
"Dat ligt eraan. Het wordt dit jaar uitgerold en groot gemaakt. Voor wat betreft de financiering is alles voor 2016 allemaal geregeld. Uiteindelijk is het de bedoeling dat bedrijven hier het voordeel van inzien en een bijdrage gaan leveren om het initiatief in de lucht kunnen te houden"
-Wat vind je zelf het mooiste aan Ons Tanthof?
"Dat het zorgt voor verbondenheid. Dat buurtbewoners sneller op je afstappen of sneller iets willen opzetten. De meesten zijn heel enthousiast, daaruit blijkt wel dat dit een goed initiatief is voor deze wijk."