Pop Up Church Delft tijdens Kerstavond


Geen koude kerk, maar een warme koffiebar met een motiverende boodschap en koffies voor niets. Zo komt de kerstnachtdienst van Bas, Leon, Andries en Ruben eruit te zien. Samen bedachten de vier vrienden een andere vorm van kerk: Pop Up Church Delft. Zaterdag 24 december, op Kerstavond, opent de Pop UP Church Delft zijn deuren. Er is dan live-muziek, een motivational speaker en koffie. Pop Up Church Delft popt up tijdens bijzondere momenten en op bijzondere locaties, bijvoorbeeld in een leegstaand winkelpand of boven op een flatgebouw. De Pop Up Church zal zaterdag 24 december van 20.00 uur tot 21.00 uur te vinden zijn in een leegstaande winkelpand op de Hippolytusbuurt 22.

Vermeer aan het werk in de stad


Johannes Vermeer is sinds vorige week aan het werk in de Delftse binnenstad. Op het Bastiaansplein is zijn werkkamer nagebouwd waar hij de laatste hand legt aan het schilderij 'Gezicht op Delft'. In het atelier wordt aandacht besteed aan verschillende schildertechnieken die Vermeer toepaste in zijn werk zoals bijvoorbeeld lichtinval vanaf links, zichtbaar in 37 van zijn schilderijen. Rondom het atelier kan je naar binnen kijken en zie je verschillende items uit het leven van Vermeer. Het Atelier is nog tot en met maandag 26 december te bekijken in winkelgebied Zuidpoort. Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Winkeliersvereniging Zuidpoort, Vermeer Centrum Delft, Stichting Centrum Management Delft en het Jaar van Vermeer. Bezoek de website www.zuidpoort.com voor meer informatie.

Studenten en vluchtelingen beginnen pop-up restaurant


Een groep van zeven studenten uit Delft heeft de Stichting Hartige Samaritaan opgericht. Ze verwachten door samen te koken en te eten op een positieve manier met elkaar in contact te komen. Het pop-up restaurant opent in Delft van 25 februari 2017 tot 25 maart 2017. In het restaurant werken vluchtelingen en Nederlanders samen om de gasten een fijne avond te bezorgen. Een culinaire ontdekkingstocht langs de gerechten en verhalen van de vluchtelingen. Inmiddels werkt een groep van ruim 45 vrijwilligers, waaronder vluchtelingen, mee aan de realisatie van het pop-up restaurant,. Op 8 december is een crowdfundactie van start gegaan. Met deze actie hoopt Hartige Samaritaan 6000 euro op te halen om het restaurant te kunnen opstarten. De naam Hartige Samaritaan is afgeleid van het verhaal van de Barmhartige Samaritaan.