Nieuw: Kerstspeurtocht Delft

De speurtocht om alvast in kerststemming te komen of om tijdens de kerstvakantie even lekker buiten te zijn! Speciaal voor kinderen, maar ook leuk voor volwassenen. Al speurend ontdek je van alles over de geschiedenis van Delft. Bij de speurtocht krijg je ook wat lekkers mee voor onderweg en een bon voor een warm drankje. De prijs is 9,95 euro per persoon. De kerstspeurtocht is verkrijgbaar bij Happy Day Tours aan de Nieuwe Langendijk 42A in Delft.
Voor meer informatie: (015) 2565306 of info@happydaytours.nl.

Bowlingtoernooi Bedrijven

In Gasterij 't Karrewiel aan de Paardenmarkt vindt maandag 19 december vanaf 20.00 uur een Bowlingtoernooi plaats. Een Bowlingtoernooi waar vrijwel alle Delftse horecabedrijven aan meedoen. De opbrengst is bestemd voor Serious Request. Het toernooi is een initiatief van een student van de Haagse Hogeschool en 't Karrewiel wilde graag de accommodatie beschikbaar stellen. Behalve het inschrijfgeld, zullen alle sponsorinkomsten ten goede komen aan Serious Request. Publiek is van harte welkom en er hoeft geen toegangsprijs te worden betaald. Uiteraard wordt wel verwacht, dat de toeschouwers allemaal wat in de Serious Request pot doen.

'Woonprofessor' geeft lezing

De aan de TU Delft verbonden 'woonprofessor' Peter Boelhouwer is dinsdagavond 20 januari in het Prinsenkwartier te gast bij een debat over de nieuwe woonpolitiek van Delft. Onlangs besloot de Gemeenteraad vooral duurdere huizen te bouwen in deze stad. Tegelijk worden duizenden sociale woningen, met de mogelijkheid van huursubsidie, uit de markt genomen, via verkoop of optrekken van de huur. Op initiatief van denktank Top Delft is hoogleraar Boelhouwer uitgenodigd om achtergronden van deze nieuwe koers toe te lichten. "Waarom kiest Delft, net als Rotterdam, voor terugdringen van het aantal sociale huurwoningen, en waarom kiezen Den Haag en Utrecht juist voor het uitbreiden van de sociale woningvoorraad. Op welke filosofie over de stad zijn deze keuzes gebaseerd", aldus de vraagstelling van de organisatie. Boelhouwer gaat daarop in met een lezing die komende dinsdag om 20.00 uur begint aan het Sint Agathaplein 4, het voormalig gebouw museum Nusantara. Daarna is er gelegenheid voor discussie. Toegang is gratis.

Roberts & Silvertant bij Terra

In Galerie Terra Delft in de Nieuwstraat 7 in Delft is nog tot en met 7 januari 2017 de expositie Roberts Silvertant te bewonderen. Het is de laatste duo-expositie van het jubileumjaar van Terra Delft.