Ook vorig jaar namen meerdere Delftse club het tegen elkaar op in de zaal. (foto: Roel van Dorsten)
Ook vorig jaar namen meerdere Delftse club het tegen elkaar op in de zaal. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Sectie Voetbal organiseert wederom Kerstzaalvoetbaltoernooi

Tijdens de Najaars-ALV van de Sectie Voetbal van de Sportraad Delft vond de loting voor het RODI Media zh / DSW Stad Delft Bokaal Zaalvoetbaltoernooi 2016 plaats.

De organisatie van het toernooi is in handen van de bestuursleden van de Sectie Voetbal: Pieter van Veen, Dik Schreuders en Sjaak Lispet. Dit zaalvoetbaltoernooi is zoals altijd bedoeld voor de (veld)standaardteams van de Delftse voetbalverenigingen. Het toernooi wordt donderdagavond 29 december gehouden in Sporthal Buitenhof.
In Poule A strijden Delfia, DHL, Sep en Wippolder tegen elkaar. In Poule B zullen aantreden Concordia, Delft, Full Speed en Vitesse Delft. De wedstrijden beginnen om 19.15 uur en duren 20 minuten. De poulewinnaars plaatsen zich direct voor de finale. Dit zaalvoetbaltoernooi kent een lange geschiedenis, maar na vele jaren onderbreking is enige jaren geleden dit toernooi weer opnieuw in het leven geroepen. De winnaars van de meest recente edities zijn Delft en Concordia (2 keer). Deze teams komen elkaar nu al in poulefase tegen, dus dan wordt al een van beide uitgeschakeld. Er is in Sporthal Buitenhof voldoende plaats voor supporters om hun favoriete veldvoetballers nu eens in de zaal actief te zien. De Sportraad Delft hoopt op een goede opkomst.