Burgemeester Marja van Bijsterveldt geeft het goede voorbeeld en wordt donateur. Meer foto's staan op www.delftopzondag.nl.
Burgemeester Marja van Bijsterveldt geeft het goede voorbeeld en wordt donateur. Meer foto's staan op www.delftopzondag.nl. Foto:

Taalvisite zoekt donateurs

DELFT - In DOK Centrum was maandag de lancering van het donatieproject ter ondersteuning van Taalvisite.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt zette haar handtekening als eerste donateur van het project. Het Taalvisite-donatieproject is in het leven geroepen vanuit de behoefte om nog meer Delftse kinderen met een taalachterstand te kunnen helpen. Taalvisite bestaat nu vijf jaar met hulp van diverse fondsen en werkt hiervoor nauw samen met Delftse scholen. Maandag werd het belang van het terugdringen van taalachterstand in de regio nog eens onderstreept door Burgemeester Marja van Bijsterveldt. Als voorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven en voormalig minister van Onderwijs is zij een betrokken ambassadeur voor de Nederlandse taal. De aanwezige kinderen mochten met haar op de foto, nadat zij als eerste donateur van het project haar handtekening zette.
Schrijver Kader Abdolah schetste het belang van taal aan de hand van anekdotes uit zijn eigen leven. In een vol Leescafé in DOK Centrum luisterden de aanwezigen naar zijn verhaal over hoe hij zich 25 jaar geleden als politiek vluchteling de Nederlandse taal eigen maakte en schrijver werd. De vraag naar Taalvisite is groot. Met het donatieproject stelt DOK bedrijven en particulieren in staat een bijdrage te leveren aan het terugdringen van taalachterstand in onze regio. Zie voor meer informatie www.dok.info/taalvisite/donateurworden.