Timo van Wichen is na zijn tijd als speler altijd betrokken gebleven bij Oliveo: als sponsor, als lid van de bouwcommissie en niet in de minste plaats als trotse vader van Dewie. (foto: Roel van Dorsten)
Timo van Wichen is na zijn tijd als speler altijd betrokken gebleven bij Oliveo: als sponsor, als lid van de bouwcommissie en niet in de minste plaats als trotse vader van Dewie. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Alphons de Wit

Hoe gaat het met Timo van Wichen?

PIJNACKER - Timo van Wichen (51) speelde jaren in het eerste van Oliveo en is er nu trouw supporter van zijn zoon Dewie.

Van Wichen begon met voetballen bij DVC. "We woonden in Delfgauw en iedereen uit de buurt voetbalde daar. Ze hadden in elke leeftijdscategorie slechts één team, wat ertoe leidde dat spelers van verschillende niveaus bij elkaar zaten. Op een gegeven moment ging ik me daaraan ergeren."

- Wat deed je toen?
"Ik zat net op de middelbare school in Pijnacker en mijn vriendjes speelden bij Oliveo. Ik ging daar ook heen om op een hoger niveau te acteren. Ik speelde met onder meer Emerio Haket, René Remmerswaal en Richard Fransen, Aad Ruijgt en Koert Kouwenhoven. Ik vond het bijzonder dat iedereen 'Maria' in zijn naam had, maar dat werd wel duidelijk toen je hoorde dat een aantal elke zondag verplicht naar de kerk ging. De kleedkamerhumor was toen wat braaf. Buiten het voetbal waren we vrienden die met elkaar uit- en op vakantie gingen."

- Wanneer kwam je bij de senioren?
"Net nadat de groep met Peter van Velzen weg was. We hadden een goede lichting, want vanuit de A1 gingen er negen van ons over naar de selectie. Na een half jaar bij de senioren ben ik een jaar naar Nieuw-Zeeland gegaan. Toen ik terugkwam, ging ik in dienst en kwam ik bij het eerste elftal. We speelden vooral in de derde klasse. In het begin bleven we daar vaak met hangen en wurgen in, maar toen Fred Adegeest en Peter van der Burg overkwamen van DWO, promoveerden we. Dat duurde echter niet lang, want we degradeerden snel erna ook weer."

- Hoe was de sfeer daar?
"Heel goed. Ik vond dat naast de wedstrijden altijd het leukste. Mij vond je dan ook vaker in de kleedkamer dan in de kantine. Het bestond vaak uit boeren en scheten laten en elkaar een beetje zieken. Paul Riemens en nog een aantal waren daar altijd heel goed in. Een ploeggenoot kreeg eens een uitnodiging voor een stage bij ADO, die niet officieel bleek te zijn."

- Doe je nu nog iets voor Oliveo?
"Ik ben sponsor en zit in het bouwteam, dat de kantine onlangs heeft vernieuwd. Verder voetbal ik zelf nog in de 7 tegen 7-competitie, al ben ik wel een mooi-weer-voetballer. Daarnaast ga ik naar alle thuis- en uitwedstrijden van het eerste elftal, omdat mijn zoon Dewie er speelt."

- Zie je veel van jezelf terug in hem?
"Nee, hij is veel getalenteerder dan ik. Dat heeft hij van zijn moeder, die jaren in het eerste dameselftal van Oliveo heeft gespeeld. Ik ben hartstikke trots op hem."