Delftse Pronkstukken in Huis Lambert van Meerten

Monumentenorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser organiseert van 3 december tot 8 januari de tentoonstelling Delftse Pronkstukken, waarvoor Huis Lambert van Meerten in Delft het decor vormt. De tentoonstelling toont de meest waardevolle bezittingen van Delftenaren. Inwoners lenen eenmalig hun favoriete objecten uit, die het schitterende middelpunt vormen in een bijzondere expositie over het fenomeen verzamelen en het bezitten van pronkstukken. Tijdens de tentoonstelling kan iedereen het pand, Lamberts ultieme pronkstuk, voor de laatste keer bewonderen voordat het tijdelijk wordt gesloten vanwege renovatie. Dit kan elke woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en tijdens Lichtjesavond van 18.00 uur tot 21.00 uur. De entree bedraagt 5 euro.

Cantores Amatores twee keer in actie

Het koor Cantores Amatores geeft zaterdag 10 december om 20.15 uur onder de titel 'Winter Glow' een concert in de Adelbertkerk aan de Minervaweg 7 in Delft. Een dag later, op zondag 11 december om 15.30 uur, komt het koor in actie in de Bartholomeus aan de Veenweg 36 in Nootdorp. "De schoonheid van 'Winter Glow' zit 'm voor mij in de imperfectie van de mens die door menig artiest wordt bezongen, het eeuwige verlangen, de hoop, de liefde, de struggles in life, the road to freedom en het streven naar harmonie op deze planeet of zelfs op Mars", vertelt artistiek leider David van Lith. Met speciaal voor deze gelegenheid voor het koor gearrangeerde stukken van onder meer Peter Gabriel, Radiohead, Tori Amos, U2, Supertramp en Billy Joel - de lijst is allesbehalve compleet - is het publiek verzekerd van een bijzondere middag of avond. De ruim veertig zangers van CA worden prachtig begeleid door The Atmospheric Music Ensemble, deze keer stevig bezet met strijkers, blazers, piano, orgel en percussie. Kaarten kosten 15 euro. Studenten en kinderen tot twaalf jaar betalen 10 euro. Kaarten zijn te bestellen via c.amatores@gmail.com of 06-11589657.

Kerstconcert in World Art Centre

Camaretta Delft geeft zondag 18 december om 11.00 uur een kerstconcert in het World Art Centre aan de Rotterdamseweg 205. Camerata Delft, 'het' professionele en onconventionele kamermuziekensemble van Delft, brengt oude en nieuwe muziek op fantasievolle wijze samen onder het motto 'nieuw geluid in oude muziek'. Dat doen ze 18 december in het World Art Centre, een inspirerende locatie met een bijzonder mooie akoestiek voor kamermuziek en prachtig uitzicht op het winterlandschap van natuurgebied Midden-Delfland. Kaarten kosten 17 euro 50 en kunnen worden gereserveerd via reserveren@cameratadelft.nl en www.cameratadelft.nl.