Ester en Michiel met hun dochtertje Maud. (Foto: EvE)
Ester en Michiel met hun dochtertje Maud. (Foto: EvE) Foto: Esdor van Elten

"Onze spareribs zijn zo mals, je mes valt er gewoon doorheen"

Sinds 1 september zwaaien Michiel Verkerk en zijn vrouw Ester de scepter over Ribsfactory Delft, steakhouse en grillrestaurant aan de Beestenmarkt. "We willen het de gasten naar de zin maken. Tenslotte is het hún avondje uit."

Voor Michiel is het zijn eerste avontuur als zelfstandig horeca-ondernemer. Via crowdfunding wist hij het benodigde kapitaal binnen te krijgen. Van origine is Michiel elektricien, maar de liefde bracht hem bij de horeca: "Toen ik Ester leerde kennen werkte zij bij een hamburgerrestaurant. Als snel ontdekten we dat je elkaar flink wat minder ziet als één van de twee in de horeca werkt, dus besloot ik daar ook werk in te zoeken."

Kracht
Michiel werkte daarna bij verschillende hamburgerrestaurants en werd vervolgens bedrijfsleider bij een eetgelegenheid die bij een sauna hoort. Het horeca-leven bleek hem goed te bevallen: "Ik haal echt energie uit het contact met de gasten. Het is zo gevarieerd, iedere dag, iedere gast is anders. We doen onze uiterste best om het iedereen naar de zin te maken." "Je werkt in de horeca ook veel met jongeren", valt Ester hem bij. "En daar ligt Michiels kracht." Inmiddels is Ester zelf werkzaam in háár droombaan: de kinderopvang. Maar iedere woensdag en op zondag eens in de twee weken werkt zij ook in Ribsfactory Delft. In totaal bestaat het team van Ribsfactory Delft uit vier fulltime medewerkers en acht parttimers, waarvan drie bezorgers. "We kunnen nog steeds mensen gebruiken", vertelt Ester. "Vooral koks en bezorgers, maar ook in de bediening."

Ook vegetariërs
Ribsfactory was al een paar maanden open en heeft inmiddels in Delft al naam gemaakt met met name haar spareribs. "Die zijn zo mals, je mes valt er gewoon doorheen", aldus Michiel. Maar ook voor een heerlijke burger of een prima steak ben je bij Ribsfactory aan het juiste adres. Ook voor vegetariërs is er genoeg te genieten: "Behalve een lekkere geitenkaassalade hebben we een hele goede vegaburger. Die staat weliswaar (nog) niet op de kaart, maar u kunt er wel naar vragen." Vragen staat sowieso vrij: "We houden graag rekening met mensen met allergieën. Zo hebben we glutenvrij brood. In overleg met onze kundige en creatieve kok is veel mogelijk, dus kom gerust met uw wensen!"
Ook bijzonder: Ribsfactory Delft heeft een mooi assortiment speciaalbieren in huis voor de liefhebber. Het restaurant is iedere dag open van 17.00 tot 23.00 uur en biedt plaats aan zo'n tachtig mensen binnen en honderd mensen op het terras. Reserveren kan telefonisch of via de website.

Bezorgen
Behalve in het restaurant kunt u ook thuis op de bank van de gerechten van Ribsfactory Delft. Tussen 17.00 en 22.00 bezorgen wij in bijna heel Delft. Bestellen kan heel gemakkelijk via onze eigen website www.ribsfactory.nl/delft/ of via thuisbezorgd.nl.

Inmiddels voelen Michiel en Ester zich helemaal thuis op het 'mooiste horecaplein van Delft'. "een plek waar we als ondernemers elkaar helpen en waar iedereen welkom is!"