Yvo Sonneveld (links) en Raymond van Uffelen zien volop positieve ontwikkelingen in de binnenstad.
Yvo Sonneveld (links) en Raymond van Uffelen zien volop positieve ontwikkelingen in de binnenstad. Foto: Jesper Neeleman

Binnenstad is op www.delftbinnenstad.nl nu ook online een eenheid

DELFT - Winkeliers en ondernemers in de binnenstad zijn steeds beter verenigd. Dat is sinds kort overal ter wereld te zien en te merken. Hoe? Op www.delftbinnenstad.nl.

Hier staat een enorm overzicht van partijen die in de binnenstad actief zijn. Waar zitten modezaakjes en wat doen ze? Je ontdekt het met twee muisklikken. Welke activiteiten en evenementen zijn er komende tijd? Je ziet het in één oogopslag. De Delftse binnenstad bruist al jaren van de leuke zaakjes en activiteiten, maar de eenheid ontbrak nog weleens. "Nu hebben heel veel partijen zich verenigd in een digitaal platform", vertelt ondernemer Yvo Sonneveld. "Eerst onderling met Chainels, nu ook voor de buitenwereld met Delftbinnenstad.nl. Alle consumenten kunnen hier zien wie we zijn, wat we doen en wat we te bieden hebben." Raymond van Uffelen benadrukt dat Delft veel meer is dan een stad waar je leuk kunt shoppen. "Je hebt hier ook volop horeca, historie, kunst en cultuur. We hebben zóveel moois te bieden", zegt hij. En voor het eerst is dat overzicht nu op één fraaie website te vinden. Inmiddels hebben zich hier in de eerste twee maanden al 180 ondernemers bij aangesloten. "De andere ongeveer tweehonderd ondernemers moeten zich dus nog even aanmelden", zegt Yvo Sonneveld. "Want Delftbinnenstad.nl is voor iedereen. Onze slogan is niet voor niets: Waarom moeilijk doen als het samen kan?."
Die samenhang is er steeds meer en daarmee is Delft al onderscheidend van andere winkelsteden. Dat dit tot mooie dingen leidt, merkt ook de consument. Die oordeelt, zo blijkt uit peilingen, steeds positiever over de Delftse binnenstad. "We kunnen trots zijn op wat we nu al te bieden hebben", zegt Sonneveld. En het einde is nog lang niet in zicht. Delftbinnenstad.nl zal regelmatig worden ververst met nieuwe zaakjes, evenementen en activiteiten en nieuwe acties. Wie wil weten wat er speelt en te doen is, doet er verstandig aan deze site in de gaten te houden.