Ymara komt zaterdag 26 november tijdens Reggea Night in actie.
Ymara komt zaterdag 26 november tijdens Reggea Night in actie. Foto:

Reggae Night start van een nieuw cultureel podium: Cultuurlab

DELFT - Het Cultuurlab organiseert samen met de band Y-Mara een Reggae Night op zaterdag 26 november. Deze avond is de start van een nieuw cultureel podium: Cultuurlab.

De toegang voor deze avond is gratis en iedereen is van harte welkom.

Cultuur voor iedereen
Het Cultuurlab wil met dit nieuwe podium een impuls geven aan cultuur voor iedereen in Delft en omgeving. Jean Paul Andela, programmeur bij het Cultuurlab: "We willen met dit podium cultuur heel laagdrempelig maken. De komende maanden zien we als een pilot en proberen we diverse samenwerkingen en activiteiten uit. Dus heb je een idee of zoek je een podium? Neem gerust contact op!"

Metamorfose
De afgelopen maanden is de grote zaal opgeknapt – met onder meer de bouw van een podium, een nieuwe muziekinstallatie en het vernieuwen van de keuken en bar. De zaal is geschikt voor diverse activiteiten en initiatieven op gebied van muziek, theater, dans, komedie of iets anders kunstzinnigs. De metamorfose is nog niet af. Het komende jaar worden andere ruimtes in het gebouw aangepakt, maar ook de buitenkant.
De Reggae Night in samenwerking met band Y-Mara. Y-mara is vijf jaar geleden opgericht door bandleader Romeo Biswane (bass en leadvocal) in Delft. Sinds drie jaar bestaat de bezetting van de band verder uit Milton Robless (drums), Dennis van Wenen (rythem guitar), Marco Resingo (keyboard en backing vocal), Anneke Holt (Saxofoon, flute, percussion en backing vocal), Guno Plet (rythem guitar en backing vocal). De muziek is een combinatie van eigen composities en de "golden hits" van onder andere Bob Marley, June Lodge, Inner Circle, Maxi Priest, UB-40, Steel Pulse.

Praktische info
Cultuurlab, Brabantse Turfmarkt 9, Delft
Aanvang: 21.00 uur. Zaal open vanaf 20.00 uur
Vrij toegang
Meer info: www.facebook.com/cultuurlab