Wethouder Ferrie Förster (rechts) trekt het doek weg en onthult Monopoly Delft. (foto: Jeroen Scholten)
Wethouder Ferrie Förster (rechts) trekt het doek weg en onthult Monopoly Delft. (foto: Jeroen Scholten) Foto:

Ga verder naar Jumbo Buitenhof en koop Monopoly Delft

DELFT – Delft heeft z'n eigen Monopoly-spel. Afgelopen woensdag werd het eerste spel overhandigd aan wethouder Ferrie Förster.

De aankondiging van de lancering van het Delftse Monopoly-spel, in de vorige editie van Delft op Zondag, was niet aan dovemansoren gericht. Zo'n tachtig klanten zagen hoe een doek van de spellen werd getrokken en hoe Jeroen de Bruin van Jumbo Buitenhof en wethouder Förster het eerste spel uitpakten. Daarna konden ze worden gekocht – en dat werd gretig gedaan.
Niet vreemd, want het Monopoly Delft-spel is om meerdere redenen bijzonder. De maker, Idendity Games, geeft maar enkele keren per jaar een bijzondere editie van het populaire bordspel uit. En er zijn maar weinig steden die zo'n eigen spel hebben. "Ze kijken kritisch of een stad wel past bij Monopoly. Het moet namelijk wel een stad zijn met herkenbare objecten en bekende straten. Het is en was ook voor ons een lang en intensief traject om dit tot stand te brengen", vertelt Jeroen de Bruin van Jumbo. Naast de Delftse straten, hebben ook de teksten op de Kans- en Algemeen Fonds-kaarten een Delftse trekje.
Begin deze week kwam een zeecontainer met drieduizend spellen aan in Delft.. "Ze worden hierna nooit meer bij gemaakt. Op is op", weet De Bruin. Een deel van de opbrengst van bijzondere Monopoly-spellen gaat naar het project Maakbare Wereld van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. Bestuurslid Eric Boer kon woensdag namens deze stichting dan ook met groot genoegen een cheque van 5000 euro in ontvangst nemen. "Het Monopoly Delft-spel is een mooi cadeau voor de feestdagen", zegt De Bruin. "En het leuke is dat je het dan meteen met elkaar kunt spelen."
Het spel is voor 49 euro 95 exclusief verkrijgbaar bij Jumbo Buitenhof en DA Buitenhof. Bij besteding van minimaal 50 euro bij Jumbo Buitenhof of DA Buitenhof, kan het spel worden aangeschaft voor 39 euro 95.