Uitvaartcentrum Delft is afgelopen tijd volledig gemoderniseerd. Zaterdag 26 november wordt het feestelijk heropend.
Uitvaartcentrum Delft is afgelopen tijd volledig gemoderniseerd. Zaterdag 26 november wordt het feestelijk heropend. Foto:

Uitvaartcentrum Delft wordt feestelijk heropend

DELFT - Uitvaartcentrum Delft aan de Juniusstraat wordt zaterdag 26 november feestelijk heropend.

Met het thema 'gaat u mee het hoekje om?' prikkelt uitvaartvereniging De Laatste Eer de inwoners van Delft en de omliggende gemeentes om eens een kijkje te komen nemen op de vernieuwde locatie. Om 11.00 uur zal de Delft burgemeester Marja van Bijsterveldt het pand officieel openen. Daarbij zijn zo'n 150 genodigden aanwezig. In de middag organiseert de Laatste Eer een uitvaartmarkt. Iedereen is dan welkom om het uitvaartcentrum te bekijken, zowel voor als achter de schermen.
Uitvaartwensen zijn de laatste jaren sterk veranderd. Coƶperatie 'De Laatste Eer' heeft het uitvaartcentrum aan de Juniusstraat 4 daarom volledig gemoderniseerd. "Wij willen tijdens de open dag graag tonen wat er allemaal mogelijk is, of mensen heel specifieke rituelen willen tijdens een uitvaart, of een uitvaart duurzaam moet zijn, heel kleinschalig en intiem of juist groots en indrukwekkend. Alles is mogelijk", zegt Paul de Bree, voorzitter van uitvaartcoƶperatie De Laatste Eer.
Tijdens de open dag is het mogelijk ook achter de schermen van het uitvaartcentrum te kijken. Bezoekers kunnen een poging wagen om de Delftse uitvaart top 10 te raden, ook is het mogelijk om de eerste Tesla Rouwauto van Nederland te bekijken. Vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom.