Afbeelding
Foto:

Buren worden bruid en bruidegom en gaan
op de tandem naar het Stadhuis

Saskia Nederpel en Andreas Höllbacher gaven elkaar zaterdag 1 oktober het ja-woord. Dat deden ze op het Stadhuis van Delft.

Zeker voor de bruid was dat erg bijzonder, want zij was hiermee, na haar ouders, grootouders en overgrootouders, in haar familie de vierde generatie die op deze locatie trouwde.
En ook het vervoer richting het stadhuis kan gerust bijzonder worden genoemd. De twee arriveerden op een tandem. Menig binnenstadbezoeker keek daar wat vreemd van op. Gelukkig was er, bij de aanschaf van de bruidsjurk, rekening mee gehouden. Na de ceremonie stapte het gelukkige echtpaar wederom op de tandem. Samen fietsten ze naar Schipluiden, met achter de tandem een touw met lege blikjes. De gasten fietsten, al rinkelend met hun fietsbel, achter het kersverse bruidspaar aan. Menig weggebruiker keek vreemd op bij het zien van dit gezelschap.
Het bruidspaar heeft elkaar leren kennen op de Brabantse Turfmarkt, waar ze allebei een appartement huurden. Zo leerden ze elkaar als buren kennen, sinds 1 oktober zijn ze officieel man en vrouw. Ze wonen tegenwoordig in Duitsland. Hier heeft Andreas, na zijn studie in Delft, namelijk een baan aangeboden kregen. Saskia kon haar baan als stewardess behouden.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif