In een ongedwongen sfeer beleefden vele mantelzorgers een heerlijke dag. Meer foto's zijn te zien op www.delftopzondag.nl.
In een ongedwongen sfeer beleefden vele mantelzorgers een heerlijke dag. Meer foto's zijn te zien op www.delftopzondag.nl. Foto: Koos Bommelé

Dag van de mantelzorg was een groot succes

DELFT - Een kleine 150 mantelzorgers kwamen afgelopen donderdag vanwege de nationale dag van de mantelzorg bijeen in Theater de Veste.

Delft voor Elkaar, Limor, Perspektief, Doel Preventie en de Ontmoetingscentra hadden speciaal voor deze gelegenheid de handen ineen geslagen om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. De middag werd een groot succes. Om de waardering een persoonlijk tintje te geven werden de mantelzorgers ontvangen met koffie, thee en zelfgebakken taarten, cakes en koeken. De Cornetoos zorgden voor de muziek.
Sonja Koelewijn, mantelzorgconsulent, opende het evenement met een hartelijk welkom. Burgemeester Van Bijsterveld sprak op informele wijze over haar eigen ervaringen met mantelzorg en stak de mantelzorgers een hart onder de riem. Zij benadrukte dat mantelzorg verschillende kanten heeft. Het geeft zin aan je leven omdat je voor iemand kan en mag zorgen, tegelijkertijd kan het leven van een mantelzorger onder druk komen te staan. Dan is het belangrijk dat zij ook goed voor zichzelf zorgen.
Het daaropvolgende vraaggesprek tussen Sonja en de burgemeester werd op humoristische wijze onderbroken door Taante, een mantelzorger èn cabaretier. Alle mantelzorgers kregen namens Taante een lintje opgespeld. "Ze wist een gevoelige snaar bij me te raken", zei één van de aanwezigen. "Ik zorg al zowat mijn hele leven en heb in tijden niet zo gelachen." Napraten en nagenieten gebeurde onder het genot van een hapje en drankje, verzorgd door cliënten van Perspektief. Naast de VVV bon van de organisatie kregen alle aanwezige mantelzorgers van Bakker Holtkamp nog een cadeaubon.