Dennis Wigcherink van Dex Lunchbar aan de Brabantse Turfmarkt.
Dennis Wigcherink van Dex Lunchbar aan de Brabantse Turfmarkt. Foto:

Dansen en knutselen met Zwarte Piet bij Lunchbar Dex

Een lekker ontbijt voor de ouders, en leuke Sinterklaasactiviteiten voor de kinderen. Op zondag 27 november van 10.00 uur tot 12.00 uur wordt het reuze gezellig in Dex Lunchbar aan de Brabantse Turfmarkt!

Dex Lunchbar is vernoemd naar Dex, de vierjarige zoon van eigenaar Dennis Wigcherink. "Hij is onze inspiratie: open, eerlijk en een beetje ondeugend." Niet vreemd dus dat ook kinderen heel erg welkom zijn bij Dex. Op 27 november nog meer dan anders, want dan is er een ochtend speciaal voor kinderen. Zwarte Piet komt voorlezen en op het plein voor Dex danst hij met zijn collega-Pieten en de kinderen de Pietendans! De kinderen mogen ook met Piet op de foto en samen met Knutselpiet maken zij een schoen, die ze dan ook weer bij Dex mogen zetten! "Een week later, op 4 december, mogen ze die dan weer komen ophalen. En dan heeft Zwarte Piet er vást wel iets leuks of lekkers in gestopt!", belooft Dennis. En de ouders? Die kunnen terwijl de kinderen bezig zijn heerlijk genieten van een ontbijtplankje.

Eerlijk verhaal
Lunchbar Dex is nieuw in Delft. Op 10 september dit jaar opende de lunchbar voor het eerst haar deuren aan de Brabantse Turfmarkt. Eigenaar en Delftenaar Dennis was jarenlang eigenaar van een horecazaak in Alphen aan den Rijn, maar besloot dit jaar om terug te keren naar zijn vaderstad met een zaak die "mijn eigen verhaal vertelt." Een verhaal over lekker huisgemaakt eten. Met verse en gezonde ingrediënten. "Waar mogelijk gebruiken we biologische en fair trade producten. We hebben een open keuken en een open beleid. What you see is what you get. Een eerlijk verhaal dat berust op een duidelijke visie én principes. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit de openingstijden. "We zijn door de week open van 9.30 uur tot 17.00 uur, op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Alleen overdag dus, en dat is een bewuste keuze. Ik wil namelijk wel gewoon samen met mijn vrouw en Dex aan het avondeten kunnen zitten", legt Dennis uit.
Benieuwd naar het eerlijke verhaal? Kom eens langs aan de Brabantse Turfmarkt 61. Tijdens de sinterklaasactiviteit op 27 november is er plaats voor maximaal 15 kinderen, dus wees er snel bij. Reserveren kan telefonisch op 015-2123695 of via Facebook. Meer info: www.dexlunchbar.nl.