Van Kapel heeft het hoekpand erbij betrokken en de winkel zodoende met 180 vierkante meter uitgebreid.
Van Kapel heeft het hoekpand erbij betrokken en de winkel zodoende met 180 vierkante meter uitgebreid. Foto:

Van Kapel organiseert open dag op zaterdag 19 november

DELFT – Van Kapel houdt zaterdag 19 november een open dag. Iedereen kan dan kennismaken met de nieuwste smart technologieën èn de nieuw verbouwde en uitgebreide winkel bewonderen.

Van Kapel heeft het hoekpand erbij betrokken en meteen het complete pand aan de Hugo de Grootstraat verbouwd. "Het nieuwe deel gebruiken we vooral om de beeld- en geluidsapparatuur uit het hogere segment te demonstreren", legt Corné van Kapel uit. "We doen veel installatiewerk en dit deel gebruiken we nu ook als showroom." Dankzij vooruitstrevende technieken zijn momenteel talloze 'slimme oplossingen' voor verlichting, alarminstallaties of camera's. "Als je het hebt over domotica-oplossingen dan klinkt dat vaak heel ingrijpend. Maar het is juist heel laagdrempelig. Je kunt het zonder te breken of te slopen vaak zo in een bestaande woning realiseren."
Tijdens de open dag wordt tekst en uitleg gegeven over zulke oplossingen. "Bijvoorbeeld over het regelen van je verlichting met je telefoon of tablet. Dat is nu heel erg in trek. Of met je telefoon muziek streamen en dat in verschillende ruimtes in je woning uit de boxen laten komen. Verder kun je met telefoon of tablet je gordijnrails of je zonnescherm bedienen. Vroeger was dat heel erg science-fiction, maar nu heeft iedereen bijna een tablet in huis." Tijdens de open dag zijn er diverse demonstraties. Ook zal dé Smart Living-specialist van Nederland, Rudirick de Jong, bekend als ElectroStylist van bijvoorbeeld Rob's Grote Tuinverbouwing op SBS6, aanwezig zijn. Hij geeft zijn visie op Smart Living en slimme huizen. Van Kapel onderscheidt zich met elektronica producten van de betere merken en de kennis hierover. "We zijn bijvoorbeeld de enige in de regio die spullen van sterke merken als Bose en Schultess verkoopt, omdat zulke merken goede dealers zoeken. Zo houden we het, in een tijd waarin het met veel winkels minder gaat, prima vol. Sterker nog: het wordt hier alleen maar drukker." Meer info: www.vankapel.nl.