Directievoorzitter Carina Hilders van Reinier de Graaf, moeder Alice, de 14 maanden jonge Foss en een knuffelbeer (v.l.n.r.).
Directievoorzitter Carina Hilders van Reinier de Graaf, moeder Alice, de 14 maanden jonge Foss en een knuffelbeer (v.l.n.r.). Foto:

Dankzij samenwerking nog betere geboortezorg in regio Delft

DELFT - Het Reinier de Graaf ziekenhuis, regionale verloskundigenpraktijken en zorgverzekeraar DSW werken sinds afgelopen week officieel samen voor geboortezorg in de regio Delft. Dankzij de samenwerking krijgen alle zwangere vrouwen uit de regio Delft straks de eerste intake bij de verloskundige en worden zij in een gezamenlijk overleg met de gynaecologen van Reinier de Graaf besproken.

De geboortezorg is voor een zwangere vrouw nu echt op maat en nog veiliger. Met het samenwerkingsverband hoort Reinier bij de koplopers van Nederland.
De samenwerkingsovereenkomst werd tijdens het symposium 'Samen Zorgen' in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft getekend tijdens de officiƫle opening van het Moeder en Kindcentrum van Reinier de Graaf. De afdelingen Verloskunde, Kraam, Neonatologie en Kind en Jeugd vormen tezamen het Moeder en Kindcentrum.
Alle zorgverlening in het centrum is erop gericht dat het gezin zoveel mogelijk bij elkaar blijft. Moeder en kind worden niet gescheiden tenzij dit gezondheidsrisico's met zich meebrengt en partners kunnen dag en nacht bij moeder en de baby blijven.

Eerste baby
De openingshandeling werd verricht door de veertien maanden oude Foss, zijn moeder Alice en directievoorzitter Carina Hilders. Foss is vorig jaar als eerste baby in het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis geboren.