Muzikale Delftse jongeren presenteren zich tijdens Museumnacht Delft.
Muzikale Delftse jongeren presenteren zich tijdens Museumnacht Delft. Foto: Jesper Neeleman

De Delftse Nieuwe sluit muzikaal jaar af
tijdens Museumnacht Delft

Het jonge muzikale talent van De Delftse Nieuwe bestormt zaterdag 26 november het podium tijdens de Museumnacht Delft. Afgelopen jaar hebben jonge talentvolle muzikanten uit Delft meegedaan aan De Delftse Nieuwe.

In twee intensieve dagen leerden de muzikale jongeren allerlei tips & trics. Tijdens de workshops werd gewerkt aan verschillende aspecten. Naast muzikale onderdelen als tekstschrijven en compositie werd ook aandacht besteed aan geluidstechniek en marketing.
Al in april beklommen een aantal muzikanten enthousiast het podium van STECK. Daar zorgden de singer-songwriters, rappers en bandjes al voor een sprankelende avond. Ook deze keer, tijdens Museumnacht Delft, presenteert de Delftse Nieuwe een gevarieerd aanbod van muzikale stijlen. Van 20.00 uur tot 01.00 uur is hier in de intieme setting van De Nonnerie van te genieten.
De Delftse Nieuwe is een initiatief van de VAK in samenwerking met Stichting Popoefenruimten SPOD, muziekcafé STECK en Museumnacht Delft en wordt ondersteund door de gemeente Delft, Stichting Hulp aan Delftse jongeren en Fonds1818. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Delftse Nieuwe.