Ars Vocalis zingt Amerikaanse songs

Delfts Kamerkoor Ars Vocalis heeft voor het jaar 2016 gekozen voor een nieuwe uitdaging: het presenteren van bekende en minder bekende Amerikaanse songs. Op het verrassend veelzijdige programma van het jaarconcert staan vooral romantische nummers, maar ook moderne gewijde muziek, enkele spirituals en andere traditionals. Zij openbaren de binnenkant, het hart en de gastvrijheid van de Amerikaanse cultuur op ontspannen wijze. De uitnodigende titel van het concert is dan ook: 'Come In and Stay a While'. De muzikale leiding is in handen van een nieuwe dirigent: Takashi Mizumoto, een gedreven maestro, die zijn sporen als dirigent al verdiend heeft, onder andere in Kobe, Londen en Amsterdam. Zaterdag 12 november treedt Ars Vocalis om 15.00 uur in de Pauluskerk aan de Mauritsweg 20 in Rotterdam, zondag 13 november geven ze om 15.00 uur een concert in de Vierhovenkerk aan de Obrechstraat 50 in Delft. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en kunnen worden besteld via www.arsvocalis.nl. Aan de zaal bedraagt de entree 17 euro 50.

Antiekmarkt in het Huis Lambert van Meerten

DELFT - Goed nieuws voor Delft. Het Huis Lambert van Meerten, dat in 2013 de deuren sloot, gaat weer open. De nieuwe eigenaar, Vereniging Hendrick de Keyser roept de hulp van de Delftenaren in voor een bijzondere tentoonstelling met pronkstukken van Delftenaren. Op 26 en 27 november is aan het pand aan de Oude Delft 199 namelijk een antiekmarkt. Waan je dan in de geest van oud-bewoner en verwoed verzamelaar Lambert van Meerten en tik die unieke vondst op de kop. Tegelijk krijgen bezoekers een beeld van hoe het huis er vroeger uitzag, gevuld met Lambert's omvangrijke verzameling. De toegang is gratis.

Delftse Zomergasten ontvangt architect Hans Kuiper

Hans Kuiper is zondag 13 november te gast bij Delftse Zomergasten. Om 15.45 uur gaat Ciccionina in de Kromstraat open en om 16.00 uur start de muzikale inloop met zangers Sacha de Bruin. Zij brengt 60's en 70's repertoire met akoestische begeleiding van Ferdinand Bakker. Om 16.30 uur begint het interview door Ton Voets, die Hans begeleidt op een tour langs zijn fascinaties aan de hand van door hemzelf verzameld beeldmateriaal - naar het bekende VPRO-format. De toegang is gratis. Na het interview, dat plaatsvindt tussen 16.30 uur en 18.00 uur, wordt er gezellig nagepraat bij een glaasje en kun je desgewenst deelnemen aan een maaltijd uit de keuken van Ciccionina. De kosten daarvoor bedragen 15 euro. Reserveren is aan te raden, dan ben je tevens zeker van een plekje in de zaal. Dit kan tot zaterdag 12 november 12.00 uur via info@ciccionina.nl.