Arjan Hoogendijk denkt met zijn routine een voortrekkersrol te kunnen vervullen bij DSVP.
Arjan Hoogendijk denkt met zijn routine een voortrekkersrol te kunnen vervullen bij DSVP. "Ik hoop er vooral aan bij te dragen dat de scherpte terugkeert." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

DSVP werkt hard om uit de welbekende hoek weg te komen

PIJNACKER - DSVP maakt momenteel een niet al te gelukkige fase door. Afgelopen zaterdag verloren de Pijnackernaren met 0-2 van de amateurs van Sparta en raakte de subtop voorlopig uit het zicht.

Volgens aanvoerder Arjan Hoogendijk is er echter nog geen reden tot paniek op sportpark De Groene Wijdte. "Want we begonnen best lekker dit seizoen met heel leuk voetbal. Dat is nu iets minder geworden, onder meer doordat je een hoop spelers mist. Dan moeten er nieuwe jongens worden ingepast en dat kost tijd. Tijdens dat proces is het, zeker als de resultaten tegenvallen, soms lastig om vertrouwen te houden. In zulke situaties gaat het erom dat je hard werkt en dat gebeurt hier zeker."
Hoogendijk kwam bij aanvang van het afgelopen seizoen over van Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. "Die overstap is vlekkeloos verlopen. Je ziet bij de club zoveel mensen met een echt DSVP-hart en die sfeer zorgt ervoor dat ik me hier thuis voel. Wat dat aangaat zijn er ook wel de nodige parallellen met mijn vorige club: het is een echte dorpsclub met geweldige verenigingsmensen, er wordt niet betaald en binnen de selectie is er weinig verloop. Als je daarbij past, word je meteen opgenomen, maar ik weet uit ervaring dat dat ook lastig kan zijn voor nieuwe jongens. Gelukkig was dat hier niet het geval."

"DAAR BEN IK TROTS OP"
Sterker nog, Hoogendijk heeft in zijn tweede seizoen bij de club de aanvoerdersband al om zijn arm. "Dat vind ik bijzonder en daar ben ik ook ontzettend trots op, zeker omdat dit zo'n grote club is. Ik ben een man met een clubhart en ga vol voor de club. Daarbij hoop ik met mijn ervaring een voortrekkersrol te kunnen invullen en juist in deze mindere periode eraan bij te dragen dat de rust wordt bewaard, maar de zaken wel op scherp worden gesteld. Daar ontbreekt het ook nog weleens aan. Dat zag je afgelopen zaterdag. Wij kregen na vijf minuten een grote kans, maar misten die, terwijl bij hun de eerste twee doelpogingen raak waren en we binnen tien minuten met 0-2 achter stonden. Dat moet in het vervolg anders."
Bij aanvang van de tweede helft gooide DSVP de schroom van zich af. "En dan valt er voorin in de beginfase een bal net aan de verkeerde kant van de paal, waardoor de aansluiting uitblijft. We hebben verder in de tweede helft keihard geknokt en de lange bal gehanteerd, maar ook op die manier kwamen we niet tot scoren. Het klinkt misschien cliché, maar we zitten op dit moment echt in de hoek waar de klappen vallen. Daar praten we met zijn allen over en ik weet zeker dat we genoeg kwaliteit binnen de groep hebben om hier samen uit te komen."
Tijdens die gesprekken wordt ook gesproken over het 3-5-2-systeem, dat DSVP sinds de komst van John de Letter in februari, hanteert. Ook daar moeten we nog aan wennen en onze plek in zien te vinden, maar we zijn het er wel met zijn allen over eens geworden dat we ermee door blijven gaan. Aan het begin van het seizoen hebben we een aantal goede wedstrijden gespeeld en we kunnen later altijd nog besluiten om meer defensieve zekerheid in te bouwen."

"EEN SCORENDE SPITS KAN AL EEN HEEL VERSCHIL MAKEN"
Voorlopig is Hoogendijk, ondanks de derde positie van onderen, dus niet in paniek. "We zitten in een vervelende situatie en werken er keihard aan om daar samen uit te komen. Als het allemaal ineens gaat lopen, weet je niet waar dit kan eindigen. We hebben een jonge, talentvolle groep waar heel veel rek in zit. Dan kan, zeker op dit niveau, een spits die het ineens op zijn heupen krijgt en gemiddeld één keer per wedstrijd scoort al een enorm verschil maken. Ik zeg niet dat we dit seizoen een periode gaan pakken, maar ik denk dat directe handhaving er zeker in zit voor ons."