'De jongens in het veld wisten nog van niets'

DELFT - Zondag was een bijzondere dag voor Delft. De Kerkpolderbewoners verloren met 2-4 van Foreholte, maar won wel de periode. Rick den Toom blikt terug.

- Dat moet een bijzondere middag zijn geweest...
"Nogal, in het begin is daar de teleurstelling van de nederlaag, maar daarna de euforie van het winnen van de periode. Ik raakte geblesseerd en werd in de tachtigste minuut gewisseld en toen hoorde ik langs de kant dat de enig overgebleven concurrent had gewonnen. De jongens in het veld wisten nog van niets."

- Jullie begonnen goed...
"Ja, we stonden al binnen tien minuten met 2-0 voor en speelden echt goed. De derde treffer wilde maar niet vallen en zij scoorden uit een frommelgoal, waardoor ze er weer geloof in kregen."

- Had je vooraf verwacht een periode te pakken?
"Absoluut niet. Eind vorig seizoen vertrok een heel aantal gasten, maar de jongens uit lagere elftallen die de plekken innemen, doen het fantastisch. We hebben een hechte ploeg die tot veel in staat is."

- Dus misschien is een periode niet het maximaal haalbare?
"Als we zo doorgaan, weet je nooit hoe het eindigt. Voorlopig moeten we dit weekend eerst van Den Hoorn winnen om de koppositie vast te houden."