Ronald Verhaar vervulde zo ongeveer alle trainersfuncties binnen Full Speed en is er trots op dat zijn zoon Frank als trainer van het tweede in zijn voetsporen treedt. (foto: Roel van Dorsten)
Ronald Verhaar vervulde zo ongeveer alle trainersfuncties binnen Full Speed en is er trots op dat zijn zoon Frank als trainer van het tweede in zijn voetsporen treedt. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Ronald Verhaar?

DELFT - Ronald Verhaar (56) deed na jaren een stapje terug bij Full Speed, maar heeft in zijn zoon Frank een goede opvolger.

Verhaar begon met voetballen bij DHL. "We waren katholiek en dan ging je naar DHL. Mijn vrienden speelden echter bij Full Speed, dus ging ik daar heen. Op mijn dertiende wilde ik het eens op een hoger niveau proberen, en toen verkaste ik naar DHC. We hadden een goed elftal, maar na de wedstrijden ging ik altijd meteen naar Full Speed voor de sfeer. Daarom keerde ik op mijn vijftiende terug."

- Wanneer kwam je in het eerste?
"Al na een jaar, toen ik zestien was. Jos de Booij had zijn been gebroken en ik kwam in een elftal terecht met onder anderen Ruud Boer, Henk Flier, Dries Gouw, Aad Spiero en Mick Brandwijk. Later sloten mijn vrienden Marcel Besse, Frans Hogervorst en Nico Nederpelt aan. Met hen en mijn broer Walter speel ik nu nog steeds bij de veteranen."

- Hoe waren de resultaten?
"In het begin, degradeerden we een aantal keer op rij. Daarna werden we een aantal keer kampioen. We hadden met Willem Tetteroo, Jan Reurings en Frans Hogervorst ook geweldige trainers."

- En de sfeer?
"Die was geweldig! Op de trainingskampen hebben we veel meegemaakt. Daarnaast kon je met Frans Hogervorst natuurlijk ontzettend lachen. Dan kreeg je aan het begin van de training allemaal een hesje en dacht je 'leuk, een partijtje', maar dan ging je heel de training lopen. Of we speelden in de winter een oefenwedstrijd tegen DHC, waarbij hij in de rust met erwtensoep en vieux het veld op kwam. Die gasten van DHC wisten niet wat er gebeurde."
- Wanneer stopte je met voetballen?
"Toen we een jaar of 28 waren, wilde Jan Reurings verjongen en zette hij Marcel Besse en mij in het tweede. Een halfjaar later zaten we weer in het eerste en uiteindelijk heb ik daarin tot mijn vierendertigste meegedaan. Daarna heb ik nog drie jaar in het tweede gespeeld, waarna ik trainer van dat elftal werd. Sindsdien heb ik dat jaren gedaan, ben ik even interim-trainer bij het eerste geweest en ben ik ook trainer bij de jeugd en het 16-23 elftal geweest."

- Hoe volg je Full Speed nu nog?
"ik ben van veel jongens die in het eerste spelen in het verleden trainer geweest en ga zowel bij uit- als thuiswedstrijden kijken. Daarnaast voetbal ik nog altijd bij de veteranen en kijk ik bij mijn kleinzoon. Verder is mijn zoon Frank, die ook in het eerste heeft gespeeld, nu trainer van het tweede. Ik ben hartstikke trots dat hij in mijn voetsporen is getreden."