Op het etiket prijkt de Nieuwe Kerk...
Op het etiket prijkt de Nieuwe Kerk... Foto:

Lancering van speciale Delft-wijn tijdens PLUS Wijnfestival

DELFT - De Oude Kerk staat zaterdag 12 november geheel in het teken van wijn. Die middag wordt hier het PLUS Wijnfestival gehouden.

Het PLUS Wijnfestival is een initiatief van de vier PLUS supermarkten in Delft en Den Hoorn. "Met dit evenement willen wij onze klanten in een leuke, informele sfeer heerlijke wijnen laten proeven en nieuwe smaken laten ontdekken", zegt Marcel Schungel, ondernemer van PLUS Bomenwijk. "Bovendien laten we hen die middag kennismaken met de ontwikkelingen op wijngebied."
Tijdens het PLUS Wijnfestival worden diverse wijnen gepresenteerd uit de traditionele wijnlanden èn de 'nieuwe wijnwereld'. De wijnhuizen van PLUS zijn aanwezig om de gasten uitgebreid te adviseren.
Zoals Paul den Toorn van het wijnbedrijf Chateau de l'Horte. Hij maakt zijn wijnen op een 30 hectare grote wijngaard in Zuid-Frankrijk en verkoopt deze onder meer aan PLUS-supermarkten in Nederland. Schungel van PLUS Bomenwijk benaderde Den Toorn met de vraag om een wijn te maken met een speciaal etiket. Deze wijn diende nog een mooi doel: Een deel van de opbrengst zou namelijk bestemd zijn voor de restauratie van de Nieuwe Kerk. "Daarover heb ik vervolgens nog gesproken met het hoofd van de Oude en Nieuwe Kerk", vertelt Den Toorn. "Hij heeft ervoor gezorgd dat we toestemming hebben om oude etsen van de kerken uit het Rijksmuseum op het etiket te mogen zetten." De wijn, verkrijgbaar in rood en wit, zal 'Delft' heten. "Het is een hele toegankelijke wijn voor alledag, bepaald geen rommel. Niet chique of duur en met een ingewikkeld verhaal, maar gewoon een wijn die iedereen lekker vindt." De wijn is inmiddels gebotteld en staat klaar om naar Nederland te worden vervoerd.
Het zal op het wijnfestival, maar ook bij de Delftse PLUS-supermarkten en in de Oude en Nieuwe Kerk verkrijgbaar zijn. Naast de speciale Delft-wijn zijn op het wijnfestival nog ruim honderd verschillende wijnen te proeven. Voor wie hier een favoriete wijn wil bestellen, geldt een speciale aanbieding van zes halen – vijf betalen.
De bezoekers van het PLUS Wijnfestival ontvangen bij binnenkomst een proefboekje waarin men aantekeningen kan maken over de te proeven wijnen. Vanzelfsprekend zijn de wijnleveranciers hierbij graag behulpzaam. Den Toorn heeft er al veel zin in. "Want naast al die wijnen is bijvoorbeeld ook voor leuke muziek gezorgd. En dat alles op een waanzinnig mooie locatie. Het belooft een hele leuke en bijzondere namiddag te worden."

Programma
Het PLUS Wijnfestival vindt plaats in de Oude Kerk aan het Heilige Geestkerkhof 25 en duurt van 16.00 uur en tot 20.00 uur. Klanten van de vier PLUS supermarkten kunnen gratis naar het Wijnfestival door te sparen voor een toegangsbewijs. Nog tot en met zaterdag 5 november ontvangen zij bij aankoop van een fles wijn een wijnpunt. Tegen inlevering van een volle wijnspaarkaart, voorzien van 6 wijnpunten, ontvangt de klant een toegangsbewijs voor het PLUS Wijnfestival ter waarde van 12 euro 50. De voorraad van de toegangskaarten is beperkt en hierbij geldt: op is op.

...en ook de Oude Kerk mag niet ontbreken.