De organsiatie van Delftse Zomergasten, met van links Cas Marks, Nina Voets en Ferdinand Bakker.
De organsiatie van Delftse Zomergasten, met van links Cas Marks, Nina Voets en Ferdinand Bakker. Foto: Jesper Neeleman

Delftse Zomergasten begint goed met nieuwe burgemeester

DELFT – Delftse Zomergasten gaat volgende week zondag, op 30 oktober, het vierde seizoen in. Dan zal burgemeester Marja van Bijsterveldt hier aan de hand van videobeelden vertellen over haar fascinaties.

Ze wordt geïnterviewd door Delft op Zondag-redacteur Jesper Neeleman. Deze bijzondere aflevering wordt muzikaal ingeluid door een akoestische versie van Forever Young met Henk Koorn, Ferdinand Bakker en Werner Cornand.
Delftse Zomergasten lijkt op het bekende VPRO-format, met als grote verschil dat het interview niet op tv, maar slechts in de intieme setting van Ciccionina in de Kromstaat te zien is. "Zodoende hebben we hier al heel wat openbaringen gehad", vertelt Ferdinand Bakker, die bij alle voorgaande drie edities betrokken was. "De geïnterviewden zijn op tv vaak goed voorbereid, denken goed na over wat ze willen zeggen. Maar bij Delftse Zomergasten kun je gerust een steek laten vallen." En wie er ook geïnterviewd wordt, na afloop hebben de aanwezigen altijd een beter beeld van diegene. "Bijzonder is ook dat je niet alleen de gast, maar ook jezelf beter leert kennen", zegt mede-organisator Nina Voets. Niet zelden zetten de gekozen beelden je aan het denken. "Door over iemands fascinaties te praten, ga je soms weer net iets anders naar de wereld kijken." Bakker: "Het is net als een goed café-gesprek. Een verhaaltje over je loopbaan of cv is leuk, maar daar gaat het ons niet om. Waarom doet iemand wat 'ie doet?" Zondag 30 oktober zullen we daar in het geval van burgemeester Marja van Bijsterveldt hopelijk een beter beeld van krijgen. Later dit jaar volgen nog interviews met architect Hans Kuiper (op 13 november), universitair docent David Abbink, Hoogleraar Bruno Ninaber van Eyben, jazzfluistist Ronald Snijders en tv-programmamaker Marjoke Roorda. Ciccionina gaat om 15.45 uur open, het interview begint om 16.30 uur. Na het interview, dat duurt tot 18.00 uur, wordt er nagepraat en kan voor 17 euro 50 worden meegegeten. Reserveren is aan te raden, dan ben je tevens zeker van een plekje in de zaal, graag vóór zaterdag 29 oktober 12.00 uur via info@ciccionina.nl.