Willem Koegler van Koegler Interieur, gevestigd aan de Choorstraat 51a in Delft, is bekend met de vele voordelen van marmoleum.
Willem Koegler van Koegler Interieur, gevestigd aan de Choorstraat 51a in Delft, is bekend met de vele voordelen van marmoleum. Foto: Jesper Neeleman

Koegler Interieur: vakkundig familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring

DELFT - Koegler Interieur, een echt familiebedrijf, is alweer 41 jaar gevestigd aan de Choorstraat in Delft. Het bedrijf van de familie Koegler is bekend van haar trappenactie, maar kan en doet meer dan dat. Veel meer.

Menig woningbezitter profiteerde al van de mooie actie om voor 349 euro je complete trap te laten stofferen, inclusief tapijt, lijm en arbeidsloon. "Verder staan we in Delft steeds meer bekend als de enige echte marmoleumspecialist", vertelt Willem Koegler. Marmoleum heeft vele voordelen, weet hij. "Het is voor 100 procent een natuurproduct, het kan tegen een stootje, het is makkelijk schoon te maken, het is een Nederlands product en ideaal als je vloerverwarming hebt of wilt. Bovendien kan worden gekozen uit honderden kleuren." Koegler Interieur verkoopt ook houten vloeren. Relatief nieuw in de vloerenwereld is het gebruik van bamboe. "Dit wordt steeds populairder", vertelt Koegler, terwijl hij verschillende voorbeelden laat zien. "Vooral in de ecologische wijken die rondom Delft in aanbouw zijn, is hier veel vraag naar." Veel duurzamer dan dit materiaal kan haast niet. Sommige bamboesoorten groeien een meter per dag, daar waar de bomen die in houten vloeren zijn verwerkt daar beduidend langer over doen. Daarbij komt dat het er ook nog eens fraai uitziet. "Het zijn gewoon hele mooie producten", zegt Willem Koegler, die als klein jongetje al in de winkel werkte, die toen nog van zijn vader was. Relatief nieuw binnen het bedrijf en wat velen niet weten, is dat Koegler Interieur ook zonwering kan verzorgen. Wat al jaren hetzelfde is, is dat dit familiebedrijf vakwerk levert. Afgelopen vier decennia deed mond-tot-mond-reclame vaak haar werk. "Ik werk bijvoorbeeld met de beste stoffeerders van Delft. Als we ergens vakwerk hebben afgeleverd, dan vertellen klanten aan hun omgeving hoe blij ze zijn. Vervolgens komen vrienden en familie van die klant óók naar ons. Dat is en blijft mooi om mee te maken. We zijn geen getrainde verkopers en we werken niet met provisie. Het maakt ons niet uit of je geel, groen of paars tapijt - of helemaal niets koopt, we willen dat de klant tevreden is. Want als Jantje niet tevreden is, komt Pietje ook niet. Zodoende bestaan wij al 41 jaar." Meer weten? Kom gerust eens langs, kijk op www.koeglerinterieur.nl of bel 015-2142905.