De Klaas Vaak Droomtijdloop omvat twee rondjes van ruim 10 kilometer, zoals hier aangegeven op de kaart.
De Klaas Vaak Droomtijdloop omvat twee rondjes van ruim 10 kilometer, zoals hier aangegeven op de kaart. Foto:

Bereikbaarheid tijdens de Klaas Vaak Droomtijdloop 2016

Ruim vijftienhonderd lopen beginnen om 2 uur 's nachts aan hun halve marathon. De wedstrijd bestaat uit twee ronden van ruim 10 kilometer.

De start is bij het clubhuis van Wippolder/AV De Koplopers en de route loopt door Wippolder, de TU-wijk, langs de Delftse Schie naar de Oostpoort, door de binnenstad en dan door de Delftse Hout via Delfgauw en Emerald terug naar het clubhuis.

Stremmingen tussen 02.00 uur en 04.00 uur.
De organisatie heeft onlangs de benodigde evenementenvergunning ontvangen. Hierin is afgesproken dat de gemeente Delft in deze nacht deelnemers aan de Klaas Vaak Droomtijdloop voorrang geeft op het gemotoriseerd verkeer. Hierdoor is er op sommige punten sprake van stremmingen en mogelijk tijdelijke verkeershinder in verband met het passeren van de lopers. Delft en omgeving blijven, via soms afwijkende routes, bereikbaar.
Op het kaartje vindt u een plattegrond waarop de looproute staat weergegeven. Het gebied dat omsloten wordt door deze looproute kunt u via de A13 (afslag 9, Delft) of via de Sint Sebastiaansbrug bereiken of verlaten.
Plan uw route van tevoren en vertrouw dan niet blindelings op uw navigatiesysteem. Uiteraard doen wij er alles aan om mogelijke overlast tot een minimum te beperken. Onze verkeersregelaars denken graag met u mee over alternatieve routes. Wij vragen u de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen, des te eerder wordt de weg weer vrijgegeven.

Veiligheid staat voorop
Het is uiteraard donker tijdens het lopen, dus het is vanwege veiligheidseisen verplicht om in een fluoriserend shirt of hesje te lopen. En dan komt het goed uit dat elke deelnemer zo'n shirt bij het ophalen van het startnummer krijgt.

Aanmoedigen
Uiteraard is het leuk om de lopers aan te moedigen. Juist op dit bijzondere tijdstip. Onderweg komen de lopers in ieder geval door de sfeervolle binnenstad. De etalage van Klaas Vaak aan het Vrouwenregt is mooi aangekleed, maar even uitrusten is er niet bij. In het Delftste Hout zorgen trommelaars voor een extra stimulans. Op het enige stukje zonder lantaarnpalen, wordt het parcours verlicht door fakkels. Het is een feestje om deze wedstrijd te mogen lopen!

Redactie:
Rosina Hoenderdos
Bruun van der Steuijt