Nota Bene werkt er keihard aan om te zorgen dat onder meer vele schoolkinderen komende winter kunnen schaatsen.
Nota Bene werkt er keihard aan om te zorgen dat onder meer vele schoolkinderen komende winter kunnen schaatsen. Foto:

It giet oan? Nota Bene hoopt van wel

DELFT – Velen reageerden verheugd op het nieuws dat er waarschijnlijk weer een schaatsbaan in Delft komt, op de Schoemaker Plantage. "We hebben goede hoop dat 't lukt, maar we zijn er nog niet", zegt Nanette Verschoor van Nota Bene.

De herinneringen aan een schaatsbaan die er vanwege een tekort aan financiën net niet kwam, vorig jaar rond deze tijd, zijn namelijk nog vers. Maar toch lijkt de zon weer te gaan schijnen voor 'Winters Delft', de nieuwe naam voor de schaatsbaan die jarenlang op de Beestenmarkt stond. De ontwikkelaar van de Schoemaker Plantage benaderde Nota Bene met de vraag of het mogelijk was om op dit nog braak liggende stukje Delft een schaatsbaan te organiseren. "We waren er snel uit", vertelt Verschoor. "Natuurlijk hadden we het graag in de binnenstad georganiseerd. Maar de nieuwe locatie biedt ons wel heel veel mogelijkheden. We hebben er alle ruimte. Alles dat we ooit hebben bedacht, zoals een ijsglijbaan, kunnen we hier nu letterlijk en figuurlijk een plek geven. We kunnen de baan opdelen in meerdere stukken, zoals een kinderkrabbelbaan en een deel waar ijssporten kunnen worden beoefend. Boven het ijs komt een overkapping zodat ook bij regen prima kan worden geschaatst. Rond de baan is volop gratis parkeergelegenheid."
Is er ook een 'Maar…'? Ja, bekent Nanette Verschoor. "We missen de natuurlijk loop van de binnenstad. Tegelijkertijd komen daar andere voordelen voor terug. Voor mensen uit Delfgauw of Tanthof is de schaatsbaan alleen maar dichterbij." Nota Bene hakt op 1 november de knoop door. "We schatten de kans dat het lukt op zo'n 70, 80 procent, maar de tijd dringt. Daarom hopen we dat iedereen die de schaatsbaan enigszins een warm hart toedraagt contact met ons opneemt. Dat kan voor een sponsorbord, maar ook voor een leuke kaartenactie. Alle ondersteuning is welkom." Zie voor meer info www.wintersdelft.nl.