'Het was lastig om te wachten'

DELFT - Delfia deed afgelopen zondag goede zaken door in Boskoop met 3-5 van Floréant te winnen. Jayh Martina (18) was voor het eerst basisspeler en scoorde drie keer.

- Wanneer wist je dat je zou starten?
"Een dag van tevoren. De trainer stuurt elk weekend een bericht in de groepsapp. Normaal speel ik in het tweede, maar nu stond mijn naam bij het eerste met nummer 9 erachter."

- Kon je wel slapen?
"Ja, ik ging de avond van tevoren vroeg slapen, zodat ik goed fit zou zijn. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zou gaan spelen, was het lastig om op de wedstrijd te wachten."

- Drie goals klinkt als een droomdebuut...
"Dat was het ook. We hadden al wat kansen gehad, maar hun verdedigers waren erg sterk. Bij een corner liep ik mezelf vrij, waarna ik binnenkopte. De andere twee goals ontstonden uit mooi combinatiespel, ook in de eerste helft."

- De trainer kan nu moeilijk meer om je heen...
"Ik denk niet dat het zo makkelijk is. Ik heb drie keer gescoord, maar we hebben het samen als een team gedaan. Natuurlijk is het erg lekker om de afmaker te zijn, maar we doen het met zijn allen. Ik zal moeten afwachten wat de trainer volgende week zondag doet."