Patricia, Edward en Sjoerd: het team van Uitvaartcentrum ’t Veenhuys in Nootdorp.
Patricia, Edward en Sjoerd: het team van Uitvaartcentrum ’t Veenhuys in Nootdorp. Foto:

Open Huis bij Uitvaartcentrum 't Veenhuys in Nootdorp

'Een uitvaartcentrum in zijn eigen dorp'. Dat was altijd een vurige wens van de Nootdorpse uitvaartverzorger Edward van der Helm. Zijn wens is uitgekomen.

Op zaterdag 29 oktober aanstaande heropent hij namelijk officieel het uitvaartcentrum aan de Veenweg 14 onder de nieuwe naam 'Uitvaartcentrum 't Veenhuys'. Iedereen is dan welkom om het fraaie, nieuwe, sfeervolle uitvaartcentrum te bezichtigen en kennis te maken met Edward van der Helm en zijn collega's.
"Het geeft een zeer goed gevoel om dit uitvaartcentrum in mijn eigen dorp te verwezenlijken", vertelt Edward met gepaste trots. "Voor een uitvaart hoef je dus je vertrouwde dorp niet meer uit. Toen Uitvaartcentrum Nootdorp eind vorig jaar op deze unieke locatie aan de Veenweg stopte met haar activiteiten, hoefde ik er nauwelijks over na te denken om Uitvaartcentrum 't Veenhuys te beginnen. Op basis van mijn vijfjarige ervaring aan de Veenweg weet ik dat Nootdorpers behoefte hebben aan dit centrum. Anderzijds vind ik het bijzonder dat ik via mijn werk en werkzaamheden iets voor Nootdorp en zijn inwoners kan betekenen; zeker in een periode van rouw en verdriet waarin het belangrijk is, dat alle zonder zorgen goed geregeld is."
Wat is de onderscheidende kracht van Van Der Helm uitvaartzorg? "Onze kracht is dat we onszelf zijn, rust uitstralen, ontzorgen, meedenken, denken in oplossingen en mogelijkheden", antwoordt Edward van der Helm. "Wij denken met mensen mee in zo'n veelal droevige periode en nemen hen veel werk uit handen. Van belang daarbij is dat we gevestigd zijn in de plaats waar we werken. Nootdorp en omgeving kennen we goed."
Het nieuwe uitvaartcentrum houdt zaterdag 29 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur open huis. Geïnteresseerden zijn welkom.