'We dachten dat het probleem wel meeviel'

DELFT - Ariston '80 speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Maasdijk met regenboogveters en een regenboogbal. Vice-voorzitter Luuk van Koppen legt uit waarom.

- Waarom hebben jullie dat gedaan?
"In het kader van Coming-outday van afgelopen dinsdag zijn we benaderd door de John Blankenstein Foundation. Aanvankelijk dachten we dat het probleem bij ons wel meeviel, maar toen we erover gingen nadenken, bleek dat we als bestuur onder de mannelijke leden maar twee homoseksuelen kennen. Dat percentage leek ons niet reƫel."

- Hoe waren de reacties?
"Toen we het aan de trainer, spelers en tegenstander Maasdijk uitlegden, waren ze meteen enthousiast, al dachten zij ook dat het probleem wel meeviel. Verder kwamen vicevoorzitter van het College van Bestuur van TU Delft Anka Mulder en wethouder Stephan Brandligt langs, omdat ze het initiatief omarmen."

- Wat hebben jullie met de actie bereikt?
"We hopen dat er luchtiger over gesproken kan worden en dat voor homoseksuelen de drempel lager is om uit de kast te komen. Verder kan ik iedere club aanraden dit thema te bespreken. Daarnaast hebben wij als vereniging een vertrouwenspersoon homoacceptatie aangesteld."