De loods van het voormalige Delcave-gebouw dient momenteel gedeeltelijk als opslagplaats voor Hoekse strandhuisjes.
De loods van het voormalige Delcave-gebouw dient momenteel gedeeltelijk als opslagplaats voor Hoekse strandhuisjes. Foto: Dennis van den Berg

In voormalige Delcave-gebouw staan nu tijdelijk Hoekse strandhuisjes

DELFT – Het voormalige pand van drankengroothandel Delcave aan de Schieweg is sinds februari van dit jaar in handen van Zegwaard Beheer. Tot er een nieuwe onderneming is gevonden die het volledige pand wil gebruiken, dient het gebouw als tijdelijke opslagplaats voor onder meer strandhuisjes.

De nieuwe eigenaar heeft het nodige geïnvesteerd in het 1,2 hectare grote bedrijfspand en het omliggende terrein. Zo is het hekwerk rondom het gebouw verdwenen, is het terrein grotendeels geasfalteerd en wordt de naastgelegen bedrijfswoning momenteel grondig onder handen genomen.
Zegwaard Beheer is op zoek naar een onderneming, die het volledige pand inclusief de kantoren wil gaan gebruiken. Tot die tijd wordt het pand verhuurd aan partijen, die tijdelijk opslagruimte nodig hebben. Een van die partijen is Westland Strandhuis BV. Bij deze onderneming kan men een strandhuisje kopen op het strand van Hoek van Holland. Een heerlijke plek om te verblijven in de zomermaanden. Na het zomerseizoen ruimen de huisjes echter allemaal tijdelijk het veld, om de natuur zijn werk te kunnen laten doen in de duinen. Zo wordt de verstuiving in de duinen niet belemmerd. Dat betekent wel, dat de huisjes tijdelijk ergens ondergebracht en opgeslagen moeten worden. Dit jaar gebeurt dat dus in de loods van het voormalige Delcave-gebouw.
Westland Strandhuis BV is niet de enige tijdelijke huurder, bevestigt Roy Zegwaard van Zegwaard Beheer. "We huisvesten een aantal partijen die tijdelijk opslag nodig hebben." De beheermaatschappij blijft zich richten op een vergelijkbare partij als Delcave die op termijn het bedrijfspand in gebruik kan nemen. "Met de sterk verbeterde bereikbaarheid van bedrijventerrein SchieOevers door de ingebruikname van de snelweg A4 hebben we er alle vertrouwen in, dat we hiervoor een geïnteresseerde partij gaan vinden", aldus Zegwaard.
In de tussentijd is er veel gebeurd met de vorige eigenaar van het bedrijfspand. Wijnbottelarij Delcave werd in 2000 overgenomen door Koninklijke Dirkzwager uit Schiedam, die de Delftse locatie in 2015 in de verkoop zette. In juli van dit jaar werd Dirkzwager echter failliet verklaard. Onderdelen van de drankengigant, waaronder Delcave en slijterijketen Mitra, hebben inmiddels een doorstart gemaakt