Afbeelding
Foto: Alphons de Wit

Bij nacht en ontij

Ten eerste vind ik het belangrijk om stil te staan bij Dansschool Wesseling. Zij hebben nu gelukkig na jaren eindelijk een plaats gevonden waar ze zich mogen vestigen om een boterham te verdienen. Dat is een felicitatie waard. Verder is er op horecagebied ook het nodige gebeurd. Zo is Anna Schilperoort, de eerste vrouwelijke kastelein in Delft op 94-jarige leeftijd overleden. Zij was als horeca-icoon echt een begrip in Delft. Ook is de Bebop van eigenaar veranderd en kan mijn generatiegenoot Peet Suiker het wat rustiger aan doen. Verder hebben we weer een aantal mooie evenementen achter de rug. De Taptoe en kermis waren geslaagd. Het was mooi om te zien dat naast de kermis ook gewoon de verjaardag van De Sjees gevierd kon worden met de band Big Bird. Het is jammer dat die gasten ermee stoppen. Ze hebben het er zo druk mee dat het musiceren niet meer te combineren is met hun overige werkzaamheden. Zonde, want ze weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen.
Dan was ook Delft Serveert op het Agathaplein weer een ontzettend succes. De locatie op zich is natuurlijk al geweldig en als dan ook het weer nog meewerkt.... Het is misschien nog niet echt te merken, maar het winterseizoen zit er echt alweer een beetje aan te komen. Dat houdt in dat de terrassen en de boten grotendeels weggaan, de antiek- en curiosamarkt er even tussenuit is en Delft tijdelijk een slaapstad wordt. Gelukkig zorgt Café de V voor oudere jongeren op zaterdagavond voor concerten en is er bij de BIERfabriek en STECK ook livemuziek, zodat er toch wat te doen is. Op de Burgwal heeft Area015 elke eerste zondag van de maand dj's staan.
Verder hadden we afgelopen weekend de Oktoberfesten bij De BIERFabriek en de Bebop, waar ik me samen met de hoffotograaf weer kostelijk heb vermaakt. Ook de POPronde was weer een succes. We voeren 's avonds door de grachten en dan zie je weer hoe prachtig onze stad is.
Om meer mensen hiervan te laten genieten, is het in mijn ogen zaak dat toeristen per bus bij het Blauwe Hart kunnen worden afgezet, anders moeten ze echt te ver lopen. Het zou zonde zijn als touroperators hierdoor Delft links zouden laten liggen, terwijl we net uitgeroepen zijn tot de favoriete stad van Zuid-Holland, wat toch voor 250.000 extra bezoekers heeft gezorgd. Moet je kijken wat het voor de horeca oplevert, als zij allen een tientje uitgeven. Daarom denk ik dat het belangrijk is om mensen te blijven trekken.
Ondanks dat het wat rustiger wordt, is er de komende weken nog genoeg te doen. Zo ga ik naar Dré Hazes in de Tobbe, is er de 132e verjaardag van Concordia en valt het laatste weekend van oktober mij de eer ten deel om het startschot te geven bij de Droomtijdloop. Ik heb er zin in!