Tinus (links) en Marcel van Matties aan de Oude Delft 92 willen dat de gasten zich bij hen op en top gast voelen.
Tinus (links) en Marcel van Matties aan de Oude Delft 92 willen dat de gasten zich bij hen op en top gast voelen. Foto: Jesper Neeleman

Gasten genieten in huiskamerachtige sfeer bij Matties

DELFT – Restaurant Matties is niet in een hokje te plaatsen en dat maakt dit restaurant juist zo uniek. Eén ding is zeker: de gasten kunnen hier aan de Oude Delft in een ontspannen en huiskamerachtige sfeer genieten van heerlijke gerechten.

We spreken eigenaren Tinus en Marcel op de dag dat het precies zes jaar geleden is dat ze de sleutel van het pand kregen: 5 oktober, een dag waarop hun leven veranderde. Na drie weken klussen gingen ze al open. "Midden in de crisis, het slechtste moment om te beginnen, maar we wisten dat het alleen maar beter kon worden", merkt Marcel op.
En dat werd het. Het was hard werken. Pionieren. Inmiddels mogen ze trots zijn op hun zaak, waar zes dagen per week mooie gerechten op de tafels verschijnen. Het leverde Matties in korte tijd al een vaste klantenkring op. "Onze menukaart is al die tijd grotendeels hetzelfde gebleven. Lekker basic en met eerlijke producten. Wel is het zo dat de kwaliteit van de menu's door de jaren heen zijn verfijnd", vervolgt Marcel.
Veel gasten vinden het nog weleens lastig om Matties te 'plaatsen', merkt Tinus op. "We zijn geen Frans restaurant. Geen bistro en geen eetcafé. We zíjn niet in een hokje te plaatsen. We zijn Matties. En hier bij ons heerst een hele gezellige huiskamersfeer." Een veelgehoord compliment is dat gasten vinden dat ze echt verwend worden. Bestellen ze een drie gangen diner? Dan krijgen ze er vijf. "Dat doen we standaard. Omdat we het leuk vinden iets extra's voor ze te doen", legt Marcel uit. "Het is onze manier om ze te bedanken." En Matties doet meer voor anderen. Zo sponsort het momenteel, deels van het fooiengeld, twee rolstoelen in het Reinier de Graaf ziekenhuis.
Naast de vaste menukaart, is er afwisselend een vijf gangen en seizoensgebonden keuzemenu. Het wildseizoen staat momenteel op het punt van beginnen, dus zal wild komende tijd beslist terugkomen in het keuzemenu.
Benieuwd geworden? Kom gerust eens langs voor een heerlijk avondje genieten bij Matties. Of lees de onafhankelijk recensies op www.iens.nl. Reserveren kan via www.restaurantmatties.nl en 015-2159837.