Kom in de herfstvakantie naar een unieke familievoorstelling.
Kom in de herfstvakantie naar een unieke familievoorstelling. Foto:

Activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. In oktober spoelen we terug, dit jaar rondom het thema Grenzen. Geef je op voor de diverse activiteiten en ontdek hoe Delft al eeuwenlang grenzen verlegt.

Museum Prinsenhof Delft organiseert in oktober elke zondag van 14.00 uur tot 14.30 uur een gratis instaprondleiding over de tentoonstelling 'Gevonden! Het laatste schuttersstuk ontdekt'. Of volg een rondleiding door de stadsgevangenis van Delft. Sluit je aan op 18, 19, 20 en 21 oktober tussen 12.00 en 12.30 uur. Kaarten zijn te koop bij de VVV Delft, Kerkstraat 3. Kinderen tot 18 jaar betalen 2 euro 50; volwassenen 3 euro 50.

Ook voor kinderen
In de herfstvakantie zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Op woensdag 19 oktober speelt theater Stuiter om 13.00 en 15.00 uur een bijzondere familievoorstelling in Museum Prinsenhof Delft. In 'Gezocht: een nieuwe koning m/v' ervaren kinderen niet alleen hoe de grenzen van Nederland ontstonden, ze kunnen zelf ook meespelen. De voorstelling duurt één uur en is gratis. Of kom naar het museum voor een speciale kinderrondleiding met het thema 'hoe word je een echte schutter'. Poseer in schutterskleding en word een echte schutterskoning! Meer informatie over data en aanmelden op www.prinsenhof-delft.nl.

Archeologie Delft
Op zaterdag 15 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur opent Archeologie Delft aan de Kluizenaarsbocht 7 de deuren van de archeologische werkplaats. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kinderen kunnen in schort en met troffel meedoen aan een 'mini-opgraving'. Bezoekers met een scherp oog zijn van harte welkom aan de puzzeltafel, waar scherven tot objecten kunnen worden gelijmd. Meer info: www.archeologie-delft.nl.