Wetenschapsdag staat in het teken van robots.
Wetenschapsdag staat in het teken van robots. Foto:

Beleef de echte wetenschap in het Science Centre Delft

Doen! Daar gaat het om bij Science Centre Delft.

Je eigen vliegtuigvleugel ontwerpen. Een dijkdoorbraak voorkomen. In de huid van een chirurg kruipen. Je ontdekt wat wetenschap en techniek voor de samenleving kunnen betekenen. Dus ben je geïnteresseerd in techniek, durf je kritische vragen te stellen? Kom dan een dagje naar het Science Centre!
Tijdens de herfstvakantie kun je elke dag meedoen aan een interessante workshop. Ontwerp een kunstwerk van piepschuim, ontwikkel een ketting van je eigen DNA of leer hoe je met een soldeerbout om moet gaan!

Wetenschapsdag
Tijdens de Wetenschapsdag op 23 oktober staat het Science Centre in het teken van Robots! Doe bijvoorbeeld mee aan de Ozobot challenge, beleef de onverwachte zwaartekracht in de ruimte door zelf een robotarm te besturen en vlieg met drones en air swimmers! Neem daarnaast ook een kijkje bij de Haagse Hogeschool, het Maerlant Lyceum en in de Botanische Tuin.

Backstage Tour
Ben jij ook nieuwsgierig naar wat er zich allemaal op een Technische Universiteit afspeelt? Kom en ontdek nu de labs en onderzoeksfaciliteiten van de TU Delft! Sinds kort biedt het Science Centre Delft de Backstage Tour aan over de TU campus. Elke woensdag- en vrijdagmiddag kun je, onder begeleiding van een gids (student), verschillende locaties op de campus bezoeken. Van enorme waterbakken tot drukke werkplaatsen; er valt van alles te zien. In 1,5 à 2 uur word je meegenomen in de wereld van techniek en wetenschap. Dé kans voor jong en oud om een blik te werpen op de mogelijkheden van morgen. Naast het vaste programma bieden wij ook maatwerk voor partijen.
Voor meer informatie over onze workshops, het reserveren van de backstage tour of het vieren van je verjaardag bij het Science Centre kun je bellen naar 015-2785200, kijken op www.sciencecentre.tudelft.nl of mailen naar sciencecentre@tudelft.nl.