De Symbiobrug is aanleiding voor een tentoonstelling.
De Symbiobrug is aanleiding voor een tentoonstelling. Foto:

Een nieuwe brug, een nieuwe tentoonstelling

DELFT – Art Centre Delft en Land Art Delft stonden aan de wieg van de gloednieuwe Symbiobrug over de Karitaatmolensloot, die afgelopen jaar in dit gebied werd aangelegd.

Vanwege de nieuwe brug is bij Art Centre Delft aan de Rotterdamseweg 205 de tentoonstelling 'Over Bruggen en Verbinden' te zien. De Symbiobrug verbindt het gebied van Technopolis en de TU Delft met het aangrenzende polderlandschap. Het idee hiervoor komt uit de koker van het bestuur van Land Art Delft, waarin onder andere stadsbouwmeester Wytze Patijn, voormalig rector magnificus Jakob Fokkema, wethouder Stephan Brandligt en LAD-secretaris Max van der Laan zitten. "Zij hebben zich hiervoor hard gemaakt", weet Paula Kouwenhoven van Art Centre Delft nog. "Ze vonden jaren geleden dat dit gebied beter verbonden moest worden. Wytze Patijn, die veel fietst, merkte ook dat je – komend vanaf de TU - een vrij saai stuk over de Rotterdamseweg moest fietsen om in de natuur te komen. Nu de brug er is, fiets je zo in één keer een prachtig groen gebied in."
Vele fietsers en voetgangers maken al dagelijks gebruik van de Symbiobrug. De officiële opening is pas op 17 november. Bij Art Centre Delft wordt nu al uitgebreid stilgestaan bij deze nieuwigheid. Veel kunstenaars uit binnen- en buitenland is gevraagd werken te maken bij het thema bruggen en verbinden. Bij de beelden en schilderijen zijn gedichten gemaakt. "Het is een hele mooie tentoonstelling geworden", kan Paula Kouwenhoven alvast verklappen. "Iedereen kan hier binnenwandelen en de werken bekijken." Mocht deze bijzondere locatie – verkozen tot bijzonderste locatie van 2015 – toevallig net afgehuurd zijn, dan kun je zo de unieke beeldentuin van Land Art Delft in wandelen en alsnog genieten van fraaie kunst. Zo werd recent nog een oude Volkswagen Kever in de grond geplaatst, waar uiteindelijk planten overheen gaan groeien. Meer weten? Kijk dan op www.artcentredelft.nl of www.landartdelft.nl of kom eens langs.