Afbeelding
Foto: Jesper Neeleman

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 13 oktober 1996. Trouwe lezers van deze rubriek zullen zich herinneren dat twintig jaar geleden in Tanthof wel erg veel katten op mysterieuze wijze verdwenen. Gelukkig is er 13 oktober goed nieuws. Kat Bambi is na zes weken weer gevonden. Z'n bazin is blij. Zij was dusdanig wanhopig dat zelfs drie helderzienden waren ingeschakeld. Een van hen had beschreven in wat voor tuin Bambi weer gevonden zou worden – en bleek na Bambi's vondst gelijk te hebben. Volgens de wijkagent valt het overigens mee met het kattenleed in Tanthof. Hij benadrukt dat er bij de politie maar drie vermissingen zijn gemeld, en een daarvan was al binnen vier dagen terug.
Discotheek Delft kiest ervoor om de uitleen van cd's en platen ook open te stellen voor bewoners van buiten Delft.
De Hoven Passage krijgt hoog bezoek. Later die maand zullen de 'vaderlandse zangcoryfeeën' Marianne Weber en Marc Daniëls in het winkelcentrum optreden.
Een spare rib schotel kostte 21 gulden, voor het laten graveren van een kentekenplaat – verplicht vanaf 1997 – moest 25 gulden worden neergelegd.