Jan-Paul van Daal van Van Daal Makelaardij ziet positieve ontwikkelingen op de woningmarkt.
Jan-Paul van Daal van Van Daal Makelaardij ziet positieve ontwikkelingen op de woningmarkt.

Van Daal Makelaardij verwacht veel van komende NVM Open Huizen Dag

NVM-Makelaar en directeur Jan-Paul van Daal heeft hoge verwachtingen van de opkomst en de reacties die op de te bezichtigen woningen zullen komen. "Het leuke van deze dag is, dat er heel veel nieuwe en mooie woningen kunnen worden bezichtigd", geeft Van Daal aan. "De NVM Open Huizen Dag is allang niet meer een redmiddel voor moeilijk verkoopbare huizen." Integendeel.
Er zijn volgende week zaterdag dan ook volop recent te koop gezette woningen te bezichtigen. Ook woningen die naar verwachting niet lang te koop zullen staan. Voor de verkopende partij is het ideaal om op één dag zoveel geïnteresseerden in je woning te laten kijken. "De markt is momenteel hartstikke goed om je huis te verkopen", weet Jan-Paul van Daal. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat geld lenen door de lage rentes zelden zo goedkoop is geweest als nu. Dat maakt het voor kijkers een perfect moment om te kopen.

Veel vraag
Vooral de vraag naar woningen in de prijscategorie van zo'n 350.000 euro tot 500.000 euro neemt toe volgens Van Daal. "Die gaan heel hard. Het heeft denk ik te maken met het feit dat het makkelijker is om door te stromen. We zien in toenemende mate dat mensen weer eerst een huis kopen en dan pas hun eigen woning te koop zetten, terwijl het de afgelopen crisisjaren gebruikelijk was om te wachten en eerst je huidige huis te verkopen. Wij adviseren afhankelijk van het type huis het nog steeds zo te doen, maar steeds meer durven het aan eerst te kopen." In Delft zijn vooral de jaren '30-woningen en de huizen rond het centrum van de stad erg populair.
Van Daal Makelaardij heeft al jaren speciaal voor de Open Huizen Dag een speciale website: www.openhuisindelft.nl. Hierop staat zeer overzichtelijk welke woningen meedoen aan het open huis. Bovendien kun je met deze site heel eenvoudig met je mobieltje in de hand een route van te bezichtigen huizen afleggen. Van Daal Makelaardij zet tijdens de Open Huizen Dag het gehele team in om zoveel mogelijk verkopers en geïnteresseerde kopers van dienst te zijn. Het kantoor aan de Voldersgracht 33 is op zaterdag 1 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend en bereikbaar.
Meer weten? Kijk dan op www.vandaalmakelaardij.nl of bel naar 015 - 212 7300.