Rabobank maakt veel huizenkopers blij met de ‘Hypotheek binnen een week’.
Rabobank maakt veel huizenkopers blij met de ‘Hypotheek binnen een week’.

Rabobank zet nieuwe standaard met 'Hypotheek binnen een week'

Het is nou eenmaal leuker om met je huis bezig te zijn, dan met de financiering ervan. Hoe korter dit proces, des te beter, aldus Nick Venema: "Het is zo ingericht dat we alles, vanaf het eerste telefoontje van de klant tot en met het passeren van de woning bij de notaris, binnen een week kunnen afhandelen."
De klant speelt hierin zelf ook een cruciale rol. En er zijn afhankelijkheden van derden, zoals een notaris of een werkgever. Venema: "Waar het om gaat is dat we de klant snel de zekerheid kunnen geven of hij het huis dat hij op het oog heeft, ook daadwerkelijk kan kopen. Dat geeft rust en overzicht. En als de klant ook daadwerkelijk transport binnen een week wenst, dan kan dat. We doen geen concessies aan onze voorwaarden, advies en onze zorgplicht. Het kopen van een huis is immers één van de grootste financiële beslissingen in een mensenleven en dat vraagt uiteraard om zorgvuldigheid."

Extra geopend
De economen van de Rabobank bevestigen dat de gemiddelde verkooptijd van woningen afneemt. Met name in de Randstedelijke gebieden wordt de markt minder ruim. Daarom is snel handelen en zekerheid over een te verkrijgen hypotheek dus steeds belangrijker.
Om direct woonvragen te beantwoorden van mensen die tijdens de NVM Open Huizen Dag hun droomwoning hebben gevonden, is de Rabobank extra geopend. Op zaterdag 1 oktober staan de adviseurs van de Rabobank in Delft, Pijnacker en Bergschenhoek van 10.00 uur tot 16.00 uur klaar om woonvragen te beantwoorden.