Het team van De Hypotheker staat voor u klaar.
Het team van De Hypotheker staat voor u klaar. Foto: Margreet van Swieten

De Hypotheker houdt vinger aan pols van veranderende huizenmarkt

Naast de bekende banken is er dit jaar een aantal nieuwe hypotheekverstrekkers bijgekomen. Een interessante ontwikkeling, vindt bedrijfsleider Olaf Verschoor van de Delftse vestiging van De Hypotheker: "Zeker omdat deze financiers heel prijsgericht te werk gaan en je bij hen een goede, lage rente kunt krijgen. Dat is winst voor de consument. Voor ons als Hypotheker is het prettig om met een breed keuzeaanbod te kunnen werken, dan kunnen we onze cliënten nog beter van een advies op maat voorzien."
Verder is het gemakkelijker geworden om een financiering te krijgen voor commercieel vastgoed, waardoor steeds meer particulieren met eigen vermogen gaan investeren in 'stenen'. "Ook hier zijn twee nieuwe partijen actief geworden, waardoor eigenlijk een nieuwe markt is ontstaan", aldus Verschoor. Particulieren investeren een deel van hun eigen geld in een woning, die zij vervolgens gaan verhuren. Door middel van deze mogelijkheid kunnen particulieren een beter rendement halen dan op de bank.
Met betrekking tot nieuwbouw in Delft staat de bouw van het Van Leeuwenhoekkwartier op stapel. De Hypotheker heeft al diverse mensen die zich daar willen gaan vestigen mogen adviseren. "Dit project biedt kopers de gelegenheid om met hun eigen architect een woning naar keuze te bouwen. Wij voorzien hen graag van advies inzake de financiering en hebben reeds veel ervaring met het financieren van zelfbouw."

De Hypotheker
Westvest 1, Delft
Tel. 015 – 2142972
www.hypotheker.nl