Een huis knapt ontzettend op van goed buitenschilderwerk.
Een huis knapt ontzettend op van goed buitenschilderwerk. Foto: Jesper Neeleman

Het belang van buitenschilderwerk

DELFT - Denkt u dat een simpele lik verf niet zo'n groot effect heeft? Dan heeft u het mis. Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor iedere woning. Het zorgt namelijk voor goede bescherming en mooie afwerking.

Ons Nederlandse klimaat kent een grote diversiteit aan weersomstandigheden. Van een tropische, zonnige zomerdag met 32 graden gaan we binnen een mum van tijd over op een onweersbui met harde windstoten, regen en misschien zelfs hagel. De buitenkant van uw woning krijgt dus veel te verduren. Help uw woning een handje en zorg op tijd voor nieuw buitenschilderwerk. Goed buitenschilderwerk beschermt de onderdelen van uw woning. Zo zullen uw houten kozijnen met goed schilderwerk minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan. Maar ook vocht dringt een stuk minder snel uw woning binnen wanneer u uw buitenschilderwerk goed onderhoud.

Positieve indruk
Goede bescherming is een prominente functie van buitenschilderwerk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen van uw huis zien en is hiermee cruciaal voor een goede eerste indruk. Wilt u een positieve indruk achterlaten op uw visite, buren en voorbijgangers? Dan zijn afbladderende verf, scheuren in uw schilderwerk of verkleurde onderdelen uit den boze. Een buitenschilder voorziet uw woning weer van een perfecte schilderlaag waardoor uw huis een ware transformatie ondergaat. Laat uw buitenschilderwerk daarom op tijd onder handen nemen en laat uw woning weer stralen.
Niet iedere periode is even gunstig om te schilderen. De perfecte temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden en de maximale luchtvochtigheid op 75 procent. Doorgaans is dat in ons land de periode tussen april en oktober. Wilt u uw buitenschilderwerk toch in de winter uitbesteden? Schakel dan een winterschilder in. Een winterschilder gebruikt een speciale verfsoort voor buiten, die extra snel droogt bij lage temperaturen. Ook beschikt een winterschilder over materialen waarmee hij het schilderwerk af kan schermen en over een verwarmingsinstallatie waardoor de verf sneller droogt. Alleen bij vrieskou en extreme weersomstandigheden komt het voor dat een winterschilder de klus uit moet stellen. Juist omdat schilders in de winter minder klussen hebben, bieden winterschilders een speciale korting die kan oplopen tot wel 30 procent. Het inschakelen van een winterschilder voor uw buitenschilderwerk kan u dus een hoop geld besparen. (Bron: Schilder-weetjes.nl)