Sjoerd en Gerda Hobma bereiken het 'robijn'

DELFT - Sjoerd en Gerda Hobma-Roozenburg zijn deze maand 40 jaar getrouwd. Beiden zijn ze geboren en getogen in Delft.

Het stel heeft elkaar leren kennen bij Danszaal Koot op de Beestenmarkt in Delft. Al gauw werden ze verliefd. Gerda Roozenburg, toen nog 18 jaar, werkte in de huishouding; Sjoerd Hobma was in die tijd olieboer, maar werd uiteindelijk marktkoopman bij Kees van de Berg.
Na een verkeringsperiode van twee jaar stapten ze het huwelijksbootje in en gaven elkaar het ja-woord op 10 september 1976 in het stadhuis van Delft. Een gelukkig paar werd na verloop van tijd een gelukkig gezin met een zoon en een dochter.
Nu, vandaag de dag, is Sjoerd nog steeds een marktkoopman in hart en nieren en een bekend gezicht op de donderdagse markt in Delft, waar hij muffins en American cookies verkoopt met een lachend gezicht.
Gerda helpt haar zoon in diens winkel Hobma's Corner: daar kan je altijd voor iets lekkers en veel gezelligheid terecht. Ook zijn ze de trotse opa en oma van twee mooie kleinzoons. Gezelligheid bij de vleet, het leven is compleet: al 40 jaar een gelukkig paar en ze houden nog steeds zielsveel van elkaar.