Van links naar rechts: Pieter Guldemond, Managing Director YES!Delft; Adri Bom-Lemstra, Gedeputeerde Economie en Ruimtelijke Ordening provincie Zuid-Holland; Bart van Limpt, CEO Delft IMP (huurder); Paul Althuis, directeur Valorisatie Centrum TU Delft; Anja Stokkers, directeur FMVG; Cees van Laren, directeur TDVG; Karel Luyben, Rector Magnificus TU Delft; Ferry Förster, Wethouder Economie, Cultuur en Ruimtelijke Ordening gemeente Delft.
Van links naar rechts: Pieter Guldemond, Managing Director YES!Delft; Adri Bom-Lemstra, Gedeputeerde Economie en Ruimtelijke Ordening provincie Zuid-Holland; Bart van Limpt, CEO Delft IMP (huurder); Paul Althuis, directeur Valorisatie Centrum TU Delft; Anja Stokkers, directeur FMVG; Cees van Laren, directeur TDVG; Karel Luyben, Rector Magnificus TU Delft; Ferry Förster, Wethouder Economie, Cultuur en Ruimtelijke Ordening gemeente Delft. Foto:

'Met opening YES!Delft Labs zetten we een ongelooflijk belangrijke stap'

DELFT - Met de opening van YES!Delft Labs afgelopen donderdag heeft de TU Delft haar Science Park Technopolis uitgebreid met maar liefst 2.500 m2 kantoorruimte en 900 m2 laboratoriumruimte voor innovatieve startups en groeiende bedrijven.

Naast hoogwaardige kantoorruimte biedt YES!Delft Labs laboratoriumruimte en gemeenschappelijke labfaciliteiten zoals een autoclaaf, vriesmachine en weegapparatuur. Op de begane grond is de nieuwbouw gekoppeld aan het bestaande YES!Delft pand waardoor huurders gebruik kunnen maken van de algemene voorzieningen in dit pand. Kantoor- en/of laboratoriumruimte is al te huur vanaf 26 vierkante meter. Het ontwerp en de bouw is gerealiseerd door Cordeel Nederland in samenwerking met architectenbureau Cepezed.
De TU Delft realiseerde YES!Delft Labs, dat in totaal 12 miljoen euro heeft gekost, met steun van de gemeente Delft, die 1 miljoen euro neertelde. Ook de Europese Unie en de provincie Zuid-Holland deden de nodige duiten in het zakje.
Directeur Paul Althuis van het TU Delft Valorisatie Centrum meldt: "De uitbreiding met YES!Delft Labs was noodzakelijk om de groei van startende bedrijven op te vangen. Voor de TU Delft betekent dit een enorme versterking van de business op ons Science Park Technopolis." In het nieuwe pand met 5.500 vierkante meter bruto vloeroppervlak heeft sinds het voorjaar al een groot aantal bedrijven haar intrek genomen. De behoefte aan laboratoriumruimte voor technologische startups blijkt goed voorzien. Van de laboratoriumruimte is momenteel al 70 procent verhuurd.
Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra is enthousiast: "Dit gebouw draagt bij aan het behoud van innovatieve en technische starters en groeiende bedrijven in de regio. Het mooie is dat er nu bij YES!Delft ook gemeenschappelijke labfaciliteiten voor starters in de biotechnologie sector zijn". Wethouder Ferrie Förster: "De ambitie van Delft is verdubbeling van de kenniseconomie in 2030. We staan als stad niet alleen voor deze uitdaging; we pakken het als regio aan. Delft is immers de innovatieve motor van de regionale economie. Met de opening van YES!Delft Labs zetten we een ongelooflijk belangrijke stap."