Team GOGO for Life met Carolien Terlien en Teatske Greijdanus in actie.
Team GOGO for Life met Carolien Terlien en Teatske Greijdanus in actie. Foto:

Zestienduizend hoogtemeters voor bijna 20.000 euro voor het goede doel

DELFT – Carolien Terlien en Teatske Greijdanus uit Delft hebben er acht dagen leven als een wielerprof opzitten. Ze namen met drie andere vrouwen als Team GOGO for Life deel aan het wielerevenement Tour for Life om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Door: Dennis van den Berg

Daags na de Tour for Life zitten ze nog helemaal in hun 'natural high'. Als je het Carolien Terlien en Teatske Greijdanus nu zou vragen, zouden ze gelijk weer op de fiets stappen. Carolien draagt de deelnemerskaart met haar nummer (132) nog steeds bij zich. Ze laat trots de medaille zien, die de deelnemers aan de Tour for Life hebben ontvangen. Deze minder bekende, maar minstens zo zware evenknie van de Alpe d'Huzes voert deelnemers in acht dagen van het Italiaanse Bardonecchia naar Rotterdam. De deelnemers leggen in acht etappes in totaal 1.400 kilometer af en overbruggen 16.000 hoogtemeters. Indrukwekkende cols als de Galibier en de Madeleine moeten worden bedwongen.

Een zware uitdaging, maar voor een fantastisch goed doel: de deelnemers zamelen geld in voor de Daniel den Hoed Stichting, die onderzoek doet naar kanker. "Iedereen die meedeed heeft op zijn of haar manier wel met de ziekte te maken gehad. Er deed zelfs een jongen mee, die in oktober 2015 nog een chemokuur had ondergaan. Als je dat hoort, bedenk je je wel drie keer voordat je zelf over pijntjes en ongemakken door het fietsen klaagt", verklaart Carolien. Zij was redelijk onervaren op fietsgebied voordat ze aan deze uitdaging begon. "Toen ik het plan had opgevat om mee te gaan doen, wist ik in ieder geval zeker dat ik Teatske erbij wilde hebben. Zij is een echte sportvrouw, heeft een uitstekende conditie én ze was gek genoeg om 'ja' te zeggen, wist ik bij voorbaat", lacht Carolien. Het team GOGO for Life werd verder compleet gemaakt met Ingrid, Jacqueline en Karin, die alle drie uit het midden van het land afkomstig zijn.

Hoogtestages
Het vijftal trainde uitgebreid in de aanloop naar de Tour for Life. Verschillende hoogtestages in berg- en heuvelachtige gebieden werden ondernomen. En door middel van een aantal ludieke acties en de shirt- en broeksponsoring van de Delftse bedrijven Ask Roger, Van Daal Makelaardij en MMID heeft GOGO for Life inmiddels een sponsorbedrag opgehaald van bijna 20.000 euro. In totaal heeft de Tour for Life ruim 855.000 euro in het laatje gebracht voor de Daniel den Hoed Stichting, werd zondag 4 september bekendgemaakt toen alle teams waren gefinisht in het Zuiderpark in Rotterdam. Doneren kan nog steeds via www.tourforlife.nl/gogo-for-life.

Hoewel het een dagelijkse beproeving was en het niet altijd meeviel om de afstand te rijden binnen de twaalf uur die ervoor stonden, hebben de Delftse dames er met volle teugen van genoten. "Je weet waar je het voor doet. En onder elkaar hebben we met z'n vijven vreselijk veel gelachen tijdens het rijden. Zo help je elkaar over de moeilijke momenten heen." Een grote verrassing was de aanwezigheid langs de kant tijdens een van etappes van Dik van Dalen van wielerherberg Eifel-All-Inn, die het team tijdens hun verblijf aldaar goed heeft gecoacht: "Dat deed ons zoveel goed."