Juryvoorzitter Evelien van der Kruit (rechts) is de vaste waarde binnen de jury van de Kracht van Delft.
Juryvoorzitter Evelien van der Kruit (rechts) is de vaste waarde binnen de jury van de Kracht van Delft. Foto: Koos Bommelé

Juryleden Kracht van Delft bereiden zich voor op hun taak

DELFT – Het jaarlijkse ondernemersevent de Kracht van Delft gaat gepaard met een verkiezing van de Delftse ondernemer van het jaar. Hier buigt zich een jury met vakkundige mensen over, onder aanvoering van juryvoorzitter Evelien van der Kruit.

De juryleden worden geselecteerd vanwege hun expertise op een bepaald werkgebied. Zo zit er steevast een accountant in de jury, die de cijfers van de deelnemende ondernemingen onder de loep neemt. Dit jaar neemt Erik Pool van Ruitenburg & Partners die taak op zich. Namens de Rabobank zit de ervaren MKB-bedrijfsadviseur Raymond Pors in het jurypanel. Ondernemer Floris Vervat van Jeeves en Senior Service is een expert op het gebied van gastvrijheid en gaat de bedrijven die zich hebben opgegeven voor de Kracht van Delft onder meer hierover doorzagen.
Directeur Hans van der Sandt van Werkse! is gevraagd voor de jury om zich te focussen op het maatschappelijk verantwoord ondernemen van de deelnemers aan de ondernemersverkiezing. Van der Sandt legt op 1 november van dit jaar zijn functie bij Werkse! neer in verband met zijn pensionering. Dat hij deze mijlpaal in zijn arbeidzame leven kan en mag combineren met het jurylidmaatschap van de Kracht van Delft doet hem deugd. "Ik ben heel enthousiast over het Kracht van Delft-concept. Zeker nu er meer en meer met film en social media wordt gewerkt, kun je aan de hand van die hulpmiddelen je onderneming goed en levendig voor het voetlicht brengen. Je ziet de passie voor hun onderneming en activiteiten van het scherm afspatten. Zoals reeds gezegd ligt mijn expertise bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen, iets waar we bij Werkse! de afgelopen jaren heel sterk in zijn geworden. Ik kijk goed naar hoe een ondernemer omgaat met zijn personele bezetting en hoe hij of zij tot de keuzes op dat gebied komt." De sociale kant van de ondernemers wordt zodoende door een kenner op dit gebied onder de loep genomen: waar nodig gaat Van der Sandt ondernemers via het juryrapport adviseren hoe ze hierin het beste slagen kunnen maken. Op de vraag wat hij nog wel wat meer zou willen zien in Delft, antwoordt Van der Sandt: "Delft heeft van zichzelf een geweldig potentieel op het gebied van de kennisindustrie. Persoonlijk zie ik wel graag wat meer maakindustrie komen in onze stad."

'Buzz'
Vaste waarde in de jury is voorzitter Evelien van der Kruit. De directeur van Delft Marketing kijkt ernaar uit om samen met haar collega-juryleden weer diverse bedrijven te gaan bezoeken. "Je merkt dat het leeft in Delft. Het aantal aanmeldingen stijgt, er gaat een soort 'buzz' door de stad. Ik verwacht weer een hoop diversiteit. Met het thema van dit jaar, 'social business is serious business', gaan we goed kijken naar de drie P's binnen de bedrijven: people, planet & profit."
Op de vraag of vanwege de grote diversiteit de verkiezing niet gesplitst moet worden in een prijs voor lokaal opererende ondernemers en een voor ondernemers die zich op een grotere (globale) afzetmarkt richten, antwoordt Van der Kruit: "Dat is vaak binnen de jury besproken. We kiezen er bewust voor om één prijs uit te reiken, zodat ook een relatief klein bedrijf dat goed binnen het geldende thema past deze titel in de wacht kan slepen. En het publiek kan zich ook uitspreken door in het kader van de publieksprijs te stemmen op de onderneming van hun keuze."
Van der Kruit ziet graag nog meer vrouwelijke deelnemers aan de verkiezing: "De groei zit erin, maar ik wil de dames langs deze weg zeker oproepen om zich voor 1 oktober aan te melden voor de Kracht van Delft."