Simon Zuiderwijk langs een Wippolder-speler.
Simon Zuiderwijk langs een Wippolder-speler. Foto: Martijn Linthorst

Speler in beeld

Naam: Simon Zuiderwijk
Leeftijd: 25
Club: Concordia
Positie: Linksbuiten


-Een 3-1 winst uit bij Wippolder, jullie zullen tevreden zijn...
Het stond als een huis. We zijn sterk begonnen en de wedstrijd liep goed. We kwamen relaxed op voorsprong en konden lekker door voetballen. Met nog een doelpunt gingen de koppies van de tegenstander wel hangen. We kwamen ook sterk uit de kleedkamer en kregen pas in de 88ste minuut een doelpunt tegen vanuit een penalty.

-Werd het toen nog spannend?
De druk werd heel erg opgevoerd en zelfs hun backs kwamen steeds mee naar voren. Uiteindelijk wisten we de wedstrijd in de 90ste minuut in het slot te gooien. Met een goede counter kwamen we er uit en daarna een goede afronding.

-Ben je tevreden over je eigen spel?
Als linksbuiten, met één doelpunt. Ja, ik heb lekker gespeeld en de reacties na afloop waren heel positief. Ik heb mijn hele leven bij Concordia gespeeld, maar hiervoor heb ik twee jaar in de keuken bij Delft gekeken. Iets te veel met blessures te kampen gehad. Maar nu weer helemaal fit bij Concordia begonnen. Hier wil ik nu iedere week laten zien wat ik waard ben.

-En dat lukte afgelopen weekend?
Ja, zonder klachten opgebloeid, wat resulteerde in een goede wedstrijd.

-Wat is jullie doelstelling?
Als promovendus naar de tweede klasse is dat natuurlijk directe handhaving, eventueel een periodetitel.

-Hoe vind je de nieuwe trainer?
Ja, over Martijn Leonard ben ik erg positief. Zowel technisch als tactisch zie ik het wel zitten. Alle spelers staan trouwens achter hem. Van Zinnen heeft een stapje terug gedaan en is assistent-trainer geworden.

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
Ik ga iedere week wel even kijken.