Afbeelding
Foto: Koos Bommelé

Bij nacht en ontij

Het jazzfestival was een grandioos succes. De nieuwe opzet, waarbij heel veel pleinen meededen en de Markt echt een leuke opstelling had, heeft zijn vruchten afgeworpen. Het geheel was goed georganiseerd en we hebben kunnen zien dat als iedereen bereid is om mee te doen, er iets heel moois kan ontstaan.
Dat kun je trouwens ook wel aan de studenten overlaten, want de Owee week was weer een succes. Er valt natuurlijk altijd wel kritiek te leveren, maar als je ziet wat ze voor elkaar hebben gekregen en hoe netjes ze de stad hebben achtergelaten, dan neem ik daar mijn pet voor af. Een mooi vooruitzicht is ook dat de verdeling man/vrouw bij opleidingen als Bouwkunde en Industrieel Ontwerp 50/50 is.
In het weekend van het Jazzfestival had ook de eerste Delftse Swim to Fight Cancer plaats. Wat is die Maarten van der Weijden een beest, er waren nog enthousiastelingen die hem probeerden bij te houden, maar ze kwamen niet eens in de buurt. Daarbij was het mooi om te zien dat degenen met de grootste praatjes vooraf met knikkende knieën het water uitkwamen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat er ruim een ton werd opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.
Tijdens alle festiviteiten zaten de hoffotograaf en ik even uit te rusten, toen we werden uitgenodigd door 'Een maatje meer'. Dat is een fietsclub voor ondernemers met een buikje. Het mooie is dat ze er heel wat kilo's affietsen, maar dat die erna er gewoon weer aangegeten en -gedronken worden. Wat was dat een feest! Al ben ik benieuwd of de band met de buren van degene bij wie het feest plaatsvond er niet onder heeft geleden.
Dan was er ook de jaarlijkse Biermarkt bij Locus, vierde De Beierd zijn verjaardag met leuke, Delftse bandjes en waren ook de Bieslanddagen weer geslaagd. Er is sowieso de laatste tijd op zondag genoeg leven in de brouwerij voor wat betreft livemuziek. Ook de Blue Sundays dragen daaraan een steentje bij. Het jeu de boulen op de Markt was leuk. Het voordeel van die sport is dat je het tot je honderdste kan blijven doen, want als je niet meer kan bukken, pak je gewoon een touwtje met een magneet en dan til je de bal op.
Dit weekend wordt het weer genieten van de Open Monumentendagen en de Taptoe. Ik vind het altijd zonde dat die altijd tegelijk vallen, vanwege de tribune op de Markt, toch één van de mooiste pleinen van Europa. Erna gaan de festiviteiten gewoon door met de kermis.
Ten slotte hebben we pas onder toeziend oog van een hoop bobo's de nieuwe burgemeester geïnstalleerd. Ik hoop dat ze hier de komende jaren met net zoveel plezier werkt als ze de afgelopen tijd als bezoeker uitstraalde.