Afbeelding
Foto: Dennis van den Berg

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

De voorpaginakop van 15 september 1996 laat niets aan duidelijkheid te wensen over. "Er wordt niet gesloopt": weliswaar niet in het chocoladeletterformaat van de Telegraaf, maar de boodschap is helder. Wat mag er dan niet gesloopt worden? Een deel van de wijk 'Die Delfgaauwse Weije'. De bewonerscommissie van deze wijk is het niet eens met de nieuwbouwplannen van woningcorporatie Volkshuisvesting en heeft er de Nederlandse Woonbond bijgehaald. Deskundigen van die club hebben vervolgens 'grove onregelmatigheden' in de begroting van de woningbouwvereniging aangetroffen. En dus blijft de sloopkogel vooralsnog ongebruikt.
Ander nieuws: Stichting De Eland gooit wegens faillissement het bijltje erbij neer, Theater de Veste viert z'n eerste verjaardag en de 'tovenaar uit Den Hoorn', Sander van Velthoven, vereert de burelen van dit weekblad met een bezoek in verband met zijn grote plannen.
Een traditioneel eiken/beuken tapis parket, gelegd op spaanplaten, is verkrijgbaar vanaf 149 gulden per vierkante meter: voor een halve kilo kleine spruitjes betaalt u 98 cent.